INRIKES. Den 23-åriga eritreanska mannen som är misstänkt för medhjälp vid dubbelmordet på Ikea släpps nu på fri fot. Detta trots att man begärde att han skulle häktas.

Den 36-åriga eritreanska mannen som mördade två svenskar på Ikea i Västerås har legat nersövd efter att ha opererats. Idag vaknade mannen upp och tog då på sig ansvaret för att ha mördat de båda svenskarna. Samtidigt som 36-åringen fördes till sjukhus greps en 23-årig eritreansk man som misstänktes för medhjälp till dubbelmordet.

Tidigt under torsdagen begärde åklagaren 23-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, men strax innan förhandlingen sänkte åklagaren misstanken till skäligen misstänkt för medhjälp till mord. Anledningen till sänkningen ska vara för att 36-åringen tog på sig ansvaret för morden. Trots detta ansåg Västerås tingsrätt att det inte fanns någon grund för att häkta mannen.

23-åringens advokat, Maria Wilhelmsson, blev först chockad över den höga misstankegrad hennes klient fått. Hon menar att mannen enbart befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle. Hon säger även att han sprang från platsen då han blev rädd.

— 36-åringen ville ut och handla och min klient följde med honom. Han hade ingen aning om att det här skulle hända och det var lika chockartat för honom som för alla andra, säger Wilhelmsson.

Från att 23-åringen släpptes på fri fot skyddas han nu tillsvidare på hemlig ort.

Källa:
Släppta 23-åringen skyddas på hemlig ort


  • Publicerad:
    2015-08-13 23:00