VÄSTERÅS. Efter knivdådet, där två svarta män mördade en mor och hennes son inne på Ikea, väljer nu polisen att beskydda asylboenden i regionen eftersom man är rädd att invånare ska ta lagen i egna händer.

Ikea_teknisktfel

De personer som misstänks för knivmorden inne på Ikea har nu identifierats och det ska röra sig om en 23-åring, som är skäligen misstänkt, och en 35-åring som är misstänkt på sannolika skäl. Båda männen kommer från Eritrea och bodde på ett asylboende i Arboga.

Nu väljer polisen att sätta in extrainsatser kring asylboenden i regionen för att beskydda de asylsökande och de som arbetar på boendena.

— Respektive lokalpolisområde har fått i uppgift att vidta de här åtgärderna, att finnas där i trygghetsskapande syfte för alla som finns där, både för de som jobbar och de som bor där, säger polisens kommenderingschef Per Ågren.

Ågren menar dock att man inte har sett någon konkret hotbild mot boendena, men förklarar att ”mörka krafter” kan använda sig av händelsen på ett felaktigt sätt.

— Det är klart att mörka krafter möjligen använder det här på felaktiga sätt. Därför vill vi vara tydliga med att de här personerna är misstänkta och anhållna för mord, men att det inte finns några politiska förtecken som vi kan se, menar han.

Källa:
Förstärkning kring flyktingboenden


  • Publicerad:
    2015-08-11 18:30