Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nordfront hade rätt – Hotell Selma Lagerlöf kan bli asylslott

Av Redaktionen, 2015-10-13
redaktionen@nordfront.se

VÄRMLAND. Lokalmedia bekräftar idag att Hotell Selma Lagerlöf riskerar att bli ett asylboende, vilket Nordfront kunde avslöja redan igår.

hotell selma lagerlöf

Snart kan detta hotell komma att inhysa 620 ”nysvenskar”.

Hotellet Selma Lagerlöf ligger centralt beläget i Sunne mitt emellan det populära Selma Lagerlöf spa och campingen Kolsnäs vid sjön Frykens strand. Ägare till hotellet uppges vara norrmannen Petter Stordalen som även driver kedjan Nordic Choice Hotels genom bolaget Home Invest.

Igår rapporterade Nordfront att hotellet ser ut att vara på väg att bli ett asylboende för runt 600 asylsökare. Detta efter ett tips från en källa som nu visat sig ha rätt.

Tidigt idag gick nämligen lokalmedia också ut med nyheten att Migrationsverket har inspekterat anläggningen och är nöjda med vad de sett.

— Vi fann att lokalerna var i gott skick och skulle fungera bra för ändamålet, säger Lotta Anderberg, enhetschef på Migrationsverket i Karlstad.

Andersberg uppger att cirka 620 asylsökare skulle vara en passande mängd invandrare att inhysa i det nya asylboendet. Siffran kan jämföras med att det i hela Sunne kommun bor blott 5 000 invånare.

Enligt Migrationsverket är det inte bestämt att hotellet ska bli ett asylboende men myndigheten säger att ett beslut kan komma väldigt snabbt och har redan klart för sig att det kommer behöva anställas 15 personer för att driva asylboendet.

Källa:
Hotell Selma aktuellt som tillfälligt asylboende


  • Publicerad:
    2015-10-13 11:10