NORGE. Föräldrar till barn som går på Tromøys förskola i Arendal har den senaste tiden valt att hålla barnen hemma på grund av problem som uppstått i samband med en närliggande asylmottagning. Under fredagen stängdes förskolan.

Asylmottak-barnehage-460x247

Det var under fredagen som föräldrar till barn som går på Tromøys förskola i Hove i Arendal kommun blev inkallade till ett möte. Detta efter att föräldrarna valt att hålla sina barn hemma på grund av problemen som uppstått i samband med den nyöppnade asylmottagningen som ligger i närheten av förskolan.

Samma dag som mötet hölls hade asylsökare tagit sig in på förskolan och på vägen in till mötet blev chockerade föräldrar vittnen till ett blodigt slagsmål precis utanför förskolan.

Enhetschefen Johnny Stensvik på Tromøys förskola säger till Arendals tidning att ledningen på förskolan redan under onsdagen ska ha uttryckt oro över den närliggande asylmottagningen. Efter föräldramötet beslutades det om att förskolan skulle stängas.

— Jag hade samtal med familjerna, en efter en, efter föräldramötet och majoriteten var eniga om att de inte ville ha barnen på förskolan, säger han.

Stensvik vill nu att barnen ska förflyttas till andra förskolor i samma distrikt. Personalen vill också följa med för att underlätta övergången för barnen.

Nyheten publicerades ursprungligen på Nordfront.net.

Källa:
Foreldre vil ikke bruke Tromøy-barnehage


  • Publicerad:
    2015-10-13 08:20