SVERIGE. Haninge kommun har beslutat att öppna ett boende för ”ensamkommande flyktingbarn” nära en förskola i kommunen. Under torsdagen hölls ett informationsmöte för föräldrar vars barn går på förskolan och stämningen på mötet ska ha varit hätsk. ”Ni har blod på era händer”, ropade en upprörd pappa under mötet.

Kommunen vill upprätta baracker för 32 så kallade ensamkommande flyktingbarn, strax intill Vendelsömalmsskolan, som även hyser en förskola. Under tisdagskvällen hölls ett informationsmöte i skolans aula där lokalborna i kommunen kunde få ställa frågor angående det nya beslutet. Ett stort antal lokalbor är nu fly förbannade över planerna, som de inte informerades om förrän förra veckan.

Enligt uppgifter ska stämningen på mötet har varit hätsk och ett flertal föräldrar ska ha varit förbannade över beslutet.  Lokalen var fullsatt och åtta poliser var på plats för att upprätthålla ordningen. En pappa till tre döttrar uttryckte sin oro för att något skulle hända hans barn.

— Jag har tre döttrar. Om något händer dem så kommer jag inte sitta still. Ni har blod på era händer, ropade pappan till kommunledningen.

En annan förälder proklamerade att han kommer att ”riva ned på kvällen vad ni bygger upp på dagen”.

Intresset för informationsmötet var så pass stort att många inte fick rum i lokalen. Ett nytt möte kommer därför att hållas den 9 februari.

Se klipp från mötet nedanför.

Källa:
”Ni har blod på era händer”: Folkuppror när asylboende öppnas vid dagis


  • Publicerad:
    2016-02-05 08:50