SKÅNE. Granskning Sverige har intervjuat en mamma som berättar om situationen på den mångkulturella Vårboskolan i Arlöv där nyanlända invandrare får språkundersvisning. Mamman berättar att en fritidsledare ursäktat invandrarnas sexuella trakasserier mot flickorna på skolan med att liknande saker har hänt i alla tider och inte bara händer på den här orten. Det mest uppseendeväckande är att fritidsledaren, som själv har ett icke-svenskt namn, ska ha antytt att flickorna vill bli antastade.

Granskning Sverige sammanfattar inslaget på följande sätt i beskrivningen på Youtube:

Haris Sokolovic heter fritidsledaren i Arlöv, som inför två chockerade föräldrar till sexualutsatta barn hävdade att ”tafsande är som en parningsritual för ungdomar”.

Fredagen den 5/2 2016 slog en ung tjej i högstadiet på Vårboskolan i Arlöv larm till sin mamma att hon fått nog av trakasserier från albanska och afghanska sexmobbar. Problemen som uppmärksammats i tidningen [Sydsvenskan, red. anm.] två dagar tidigare, hade fortsatt som om inget hade hänt.

Granskning Sverige får tag i en av föräldrarna, som själv har rötter i forna Jugoslavien. Vittnesmålet är starkt och gripande om hur muslimska killar ger sig på tjejer som inte bär slöja.
Rektorn, kuratorn och fritidsledaren. Alla tittar åt ett annat håll och försöker släta över problemen.

Intervjun är inspelad tisdagen den 8/2 2016.

Lyssna på intervjun nedan:


  • Publicerad:
    2016-02-13 22:05