KUNGÄLV. I Kungälv utanför Göteborg verkar två flickor ha tvingats in i en hiss och ha blivit sexuellt ofredade av två invandrare.

Det var på Oasen, en sim- och ishall, i Kungälv som två invandrare drog in två högstadieflickor i en hiss och sexuellt ofredade dem.

De två invandrarna ska vara så kallade ensamkommande flyktingbarn. Invandrarna, som ska vara nyanlända, befann sig på Oasen då det i byggnaden finns en ”välkomstenhet” där unga invandrare får gå innan de placeras ut i vanliga skolklasser.

Enligt media ska den ena invandraren ha varit mer ”pådrivande” och stängts av från undervisningen, men den andra invandraren verkar få gå kvar i skolan.

— Det här visar att vi behöver stärka arbetet med våra nyanlända kring frågor om jämställdhet och bemötande, både i skolan och på våra boenden, säger socialchef Jonas Arngården som ignorerar det faktum att den enklaste lösningen på problemet hade varit att stoppa invandringen.

Nyheten har blivit omskriven av Kungälvsposten i pappersupplagan men inte på nätet. Det är tack vare Flashback som nyheten fått viss spridning på nätet hittills, etablerad media i övrigt verkar inte ha skrivit om händelsen.


  • Publicerad:
    2016-01-17 22:40