MASSINVANDRING. Rehabcenters lokaler vid Härnösands före detta sjukhus kan komma att bli ett asylboende. Enligt fastighetsägaren vill Migrationsverket hyra lokaler och driva asylboendet i egen regi.

Rehabcenters lokaler vid Härnösands före detta sjukhus köptes i somras av fastighetsbolaget Caspien AB. Priset för centret låg på 10,6 miljoner kronor och i köpeavtalet ingick totalt 14 000 kvadratmeter lokalyta.

Emil Soleymanpur, vd för Caspien fastigheter AB, säger att avsikten när de köpte centret var att bygga om den gamla geriatriska rehabkliniken till ett trygghetsboende men att de nu är  inne i en process om göra om det till ett asylboende.

Enligt Soleymanpur pågår det just nu diskussioner med Migrationsverket som vill hyra lediga lokaler för att driva asylboende i egen regi med kontor på plats.

Migrationsverket vill dock inte bekräfta att så är fallet.

— Vi för förutsättningslösa diskussioner med flera aktörer i hela landet då asyltrycket är stort för närvarande med över 1500 asylsökande dagligen. Vi tittar på olika anläggningar där även Härnösand är intressant, säger Frederik Abbemo, presskommunikatör vid Migrationsverket.

 

Källa:
Asylboende planeras på Rehabcenter


  • Publicerad:
    2015-10-23 13:55