VÄSTMANLAND. Två politiskt korrekta kvinnor som frivilligt delade ut kläder till ”flyktingar” blev attackerade av en missnöjd ”flykting”.

Westsura Herrgård.

Westsura Herrgård.

Förra torsdagen delade två kvinnliga frivilligarbetare ut kläder till ”flyktingar” på  Attendos asylboende Westsura Herrgård i Surahammar. Nu uppmärksammas det att en av ”flyktingarna” inte var så tacksam som de hade hoppats på.

När kvinnorna befann sig på boendet och hanterade de stora mängder kläder som folk skänkt gick en ”flykting” i 40-årsåldern till våldsam attack.

Mannen är misstänkt för att ha misshandlat den ena kvinnan och hotat den andra.

Verksamhetschefen för boendet, Jeanette Peretic, säger att det har varit upprepade incidenter när folks gåvor ska administreras till ”flyktingarna”:

— De boende har känt en frustration kring att de inte får komma in och plocka för sig, utan att vi har fått styra det här utifrån vad de har för behov, säger hon.

För att hantera de våldsamma ”flyktingarna” har personalen försökt lösa situationen genom att låta de boende skriva upp vad de behöver. Sedan har de fått det utdelat från ”det överfulla lagret av personal och frivilligarbetare”.

Missnöjda med detta tillvägagångssätt har de boende aggressivt konfronterat de politiskt korrekta frivilligarbetarna när de varit där för att hjälpa till.

— Då har det lett till en del tråkigheter, tyvärr. Det har blivit lite överhettade känslor, säger Peretic.

Det var på Westsura Herrgård som en svensk 13-årig flicka 2012 blev insläpad på boendet av en 27-årig ”flykting” och brutalt våldtagen.

Källa:
Klädutdelning ledde till bråk


  • Publicerad:
    2015-09-22 20:25