DANMARK. Tre unga invandrare har nu dömts för den brutala misshandeln av ett ungt danskt par.

danska

På julafton förra året misshandlades danskan Nanna Skovmand och hennes pojkvän Mads Schøllhammer av ett invandrargäng.

Det hela började vid midnatt när paret var på väg hem från julmiddagen hos Mads familj och en okänd invandraryngling kom fram och började mucka gräl.

— Vad glor ni på? Har ni problem? frågade ynglingen när paret passerade. När ynglingen upprepat detta flera gånger svarade Mads ”vad vill du?”, varpå han blev slagen med en flaska i huvudet.

Plötsligt rusade flera andra personer fram från ingenstans och misshandlade Mads med kraftiga cykelkedjor. Med sparkar och slag föll han sedan till marken. Mads försökte försvara sig och ropade till Nanna att springa därifrån, men hon försökte istället ingripa.

— Han skrek att jag skulle springa i väg men jag trodde att de skulle slå ihjäl honom, så jag blandade mig i och ingrep, säger Nanna.

När Nanna ingrep blev hon själv grovt misshandlad med cykelkedja. Efter att hon slagits medvetslös vaknade hon upp i en blodpöl och med sönderslaget ansikte. Ambulans tillkallades och Nanna och Mads skickades till sjukhus.

Dom
Tre unga invandrare, som är 16, 17 och 19 år gamla, åtalades i slutet av april vid Köpenhamns tingsrätt och har nu dömts för brottet. Exakt vad deras straff kommer att bli meddelas den 22 juli.

En fjärde invandrare friades från misshandelsmisstanken då han inte kunde pekas ut på de fotografier som åklagaren använde som bevisning.

De fyra åtalade dömdes dock samtliga för en rad andra brott, däribland stöld och häleri.

Anklagades för rasism
Efter att paret i en intervju berättat att det var unga invandrare som misshandlat dem blev de anklagade för att vara rasister. Fria Tider skrev följande om det:

Den artikeln retade upp vänsterextremister och andra så kallade ”antirasister”. Argast av dem alla blev vänsterjournalisten Rune Skyum-Nielsen, anställd av den statliga TV-kanalen TV2. Han letade upp Nannas Facebooksida och började där skriva anklagelser om att hon och hennes pojkvän var rasister. ”Beviset” för det var Mads Facebooksida där han hade en bild med texten ”Proud to be Danish”.

Rasistanklagelserna mot paret och deras försvar mot påhoppen tas upp på danska TV2:s hemsida. TV-bolaget glömmer däremot bort att nämna att det var en av deras egna anställda som låg bakom förtalskampanjen. Påhoppen på Nanna och Mads har nu tagits bort från Facebook.

Paret gick dock på Facebook ut och tog avstånd från rasism:

Att det kommit att handla om rasism gör oss ledsna, för det är inte där fokus ska ligga. Det ska ligga vid brottet som begåtts. När man handlar så våldsamt och hatiskt mot andra med så massiv vrede handlar det nog mest av allt om hur fel och utanför man själv känner sig – och att det väcker så våldsam vrede mot andra för att man själv är fastlåst i en sjuk tanke och föreställning om att det är andra som ligger till skuld för att man känner sig fel.

Källa:
Tre män dömda för misshandeln av par


  • Publicerad:
    2015-05-30 23:10