DANMARK. Den nya regeringen i Danmark tar nu krafttag mot massinvandringen och uppges ha planer på att annonsera utomlands i syfte att avskräcka invandrare från att flytta till landet.

danmark-460x249

Det är regeringspartiet Venstre som vill avskräcka invandrare från att söka asyl i Danmark. Detta genom att annonsera i utländska medier, bland annat i Turkiet varifrån många invandrare kommer som söker sig till landet. Målet med marknadsföringen är att främst skicka en kraftfull signal till människosmugglare.

Under förra året fördubblades antalet främlingar som sökte sig till Danmark. Det är dock bara en femtedel av så många som söker sig till Sverige.

– Vi önskar att drastiskt minska antalet, för vi menar att det danska samhället inte klarar den här stora pressen, säger Marcus Knuth som är Venstres talesperson i integrations- och invandringspolitiska frågor.

Hur kampanjen kommer att se ut i detalj eller vilken budget man har är ännu ej klart. Förslaget har fått en del intern kritik inom det konservativliberala partiet.

Källa:
Danmark ska annonsera utomlands – för att avskräcka asylsökande


  • Publicerad:
    2015-08-03 16:25