INTEGRATIONSTAKTIK. Söderköpings kommun, Svenska Kyrkan och Röda Korset har tillsammans anordnat ett läger där så kallade ensamkommande flyktingbarn ska få träffa svenska flickor i 16-års åldern.

Läger_bland

Som en del i projektet ”Tillsammans” satsar nu Söderköpings kommun, tillsammans med kulturmarxistiska institutioner som Svenska Kyrkan och Röda Korset, på att göra svenska flickor intresserade av så kallade ensamkommande flyktingbarn som i många fall kan vara en bra bit över 20 år.

Lägerarrangören Kajsa Nilsson från Svenska Kyrkan erkände i kommentarsfältet till en artikel om lägret att de deltagande invandrarna ofta inte alls är barn på långa vägar, men menade att man gör vad situationen kräver:

”Det är klart att man ljuger om sin ålder, om det betyder att man får hjälp att starta om! Jag skulle helt klart göra så om jag vart tvungen att fly mitt land”, skrev hon.

Från tidningen nt:s kommentarsfält där Kajsa är en flitig debattör och mångkultursförespråkare.

Från tidningen nt:s kommentarsfält där Kajsa är en flitig debattör och mångkultursförespråkare.

Lägret hålls på Motala sommarhem ute i Sankt Anna och det är där som svenska flickor i 16-års åldern får skapa ”kontaktytor” med främlingar. De olika aktiviteterna för att föra de två grupperna samman är bland annat draktillverkning, ringsmide och tröjtryck.

— Det här är andra året vi anordnar detta läger och vi vill gärna fortsätta med det, menar Anna Doll som är lägrets projektledare.

— Det här är en jättebra öppning och en början. Man lär känna varandra under en sådan här vecka, oavsett om man pratar samma språk, fortsätter hon.

Ungefär hälften av deltagarna är afghaner och somalier av manligt kön och de svenska deltagarna består uteslutande av flickor. Lägret har beviljats bidrag på 500 000 kronor från Landstinget i Östergötlands Hälsopotten för 2014, vilket innebär att det är skattebetalarna som står för notan.

Men det är inte bara den idyll som man vill förmedla som råder på lägren i Sankt Anna. När lägret anordnades förra året blev två av de påstådda flyktingbarnen med våld tvingade av sina utländska kamrater att klä av sig nakna och blev efter det fotograferade.

— Vi kommer att gå till botten med det här och förebygga fortsatt mobbning. Sådant här beteende är inte acceptabelt, sade en verksamhetschef för barn- och ungdomsfrågor inom den sociala resursverksamheten då.

Det är alltså tillsammans med främlingar som använder sig av våld för att få sin vilja igenom som 16-åriga svenska flickor ska bo tillsammans med under flera dagar.

Källor:
Barn fotograferades nakna
Läger för brobyggande
Lägret ska motverka rasism


  • Publicerad:
    2014-08-21 18:30