INRIKES. Fredagskvällen blev stökig i det mångkulturella området Tjärna Ängar i Borlänge. Fem personer är gripna misstänkta för försök till mord.

Under fredagskvällen runt 18:00-tiden blev polisen nedringda på grund av stökigheter i det mångkulturella området Tjärna Ängar i Borlänge.

Ett 20- tal personer beväpnade med påkar och järnrör försökte slå sig in på en adress. Polisen lyckades dock få kontroll på situationen och två anmälningar i och med händelsen har upprättats var gällande grovt hemfridsbrott och skadegörelse.

— Vi drog med allt vi hade och jag tror att vi höll på i runt en och en halv timme, säger Håkan Loman, vakthavande befäl vid Dalapolisen.

Polisen påträffade även en person på platsen som tidigare är efterlyst.

— Dessutom blev en person anträffad som var efterlyst sedan tidigare och den hämtade vi in, säger Håkan Loman.

Några timmar senare vid 01.25 stoppade polisen en bil med fyra personer i. Detta var bara några kilometer ifrån bostadsområdet där bråket utspelade sig. Polisen fann knivar och basebollträn i bilen och de misstänkte att dessa personer varit inblandade i det tidigare bråket. De fyra männen greps misstänkta för förberedelse till grov misshandel och fördes till polisstationen.

— Föremålen togs i beslag och personerna greps och fördes till stationen, säger Björn Mattsson, vid polisens ledningscentral.

Under lördagsmorgonen vid 03:45 inkom ytterligare ett larm till polisen. Två personer hade blivit knivskurna i magen och ansiktet på Kornstigen i Tjärna Ängar. Personerna fick föras med ambulans till sjukhus och deras tillstånd är oklart.

Polisen misstänker att det är en konflikt mellan två grupperingar i området som bidrar till det grova våldet.

— Någon konflikt är det som pågår i området, det har vi förstått. Personerna känner i viss mån varandra och vad jag förstår så är det två olika grupperingar som är i luven på varandra, säger Björn Mattsson.

Källor:
20 personer med påkar skulle slå sig in på en adress i Tjärna Ängar: ”Vi drog med allt vi hade”
Fem gripna efter knivdåd i Tjärna Ängar – förundersökning om mordförsök inledd
Knivskärning i Borlänge – fem gripna


  • Publicerad:
    2016-12-10 08:30