INVANDRARVÅLD. Mellan tjugo och trettio afrikaner försökte ge polisen i norska Harstad ”grisebank”.

Norska Harstad (CC 0)

På natten mot nyårsdagen utbröt ett storslagsmål mellan tjugo till trettio afrikaner och anställda på Karma, en caférestaurang och nattklubb
som ligger på Strandgatan 12 i norska Harstad.

Polis tillkallades, men när polisen kom för att ingripa riktade rasfrämlingarna istället sin aggression mot poliserna.

Situationen blev kaotisk och poliserna var för få till antalet för att kunna få kontroll över de kaosande afrikanerna.

Därför bad polisen om hjälp av brandförsvaret. Polisen i Harstad inte är organiserad för att ta hand om det nya invandrarvåldet och det fanns inte några fler polispatruller i området vid tiden för storbråket.

Poliserna hade inte en chans
Storbråket började med att afrikanerna hade en intern konfliktsituation. De lär ha gått ut för ”att göra upp”, men ska sedan inte ha blivit insläppta på krogen igen på grund av sitt bråk. Därefter gav de sig på en kvinna som var gäst på nattklubben.

— De angrep en kvinnlig gäst, och då ingrep två ur personalen för att skilja de inblandade åt, säger platschefen för dagpassen på Karma.

— Den kvinnliga nattklubbsgästen hade många rivmärken runt halsen. En av de anställda blev biten i ansiktet och måste få akut behandling. Den andra anställde fick djupa rivmärken på magen, berättar platschefen.

Båda ur personalen fördes till akuten.

De våldsamma afrikanerna är okända
Polisen vet inte om någon av afrikanerna är norska medborgare, rapporterar Harstad Tidene. Men en polisanmälan är upprättad och en av afrikanerna är misstänkt. Om några av afrikanerna är gripna rapporteras inte.

Christian Skaug på norska publikationen Document kommenterar saken med att gruppangrepp på poliser aldrig har hört till vardagen i Harstad, en stad med 21 000 invånare, och att sådana anfall på polismakten är allvarliga händelser. Trots detta är de afrikanska brottslingarna oidentifierade och befinner sig på fri fot.

Rasfrämlingsvåldet sprider sig över Norge
Skaug skriver också att i och med den demografiska omvälvningen av Norge börjar fenomen som hittills bara inträffade i de största städerna göra sig gällande i hela landet.

En läsare kommenterar Skaug med att påpeka att om inga afrikaner grips slipper de påföljder och det blir då heller ingen dålig invandrarrelaterad statistik. På så sätt blir problemen med invandringen inte officiella, utan bara reella för befolkningen.

Källor:
Politiet: – 20 afrikanere involvert i masseslagsmål. Flere slo mot politiet
20 afrikanere i masse­slagsmål med politiet i Harstad
Masseslagsmål med 20-30 afrikanere i Harstad


  • Publicerad:
    2019-01-03 12:30