Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Soldiers of Kurdistan nattvandrade i Borlänge – mediakritiken uteblev

Av Redaktionen, 2016-05-20
redaktionen@nordfront.se

BORLÄNGE. Kurder och andra invandrare i fotbollsföreningen Dalkurd har nu lanserat ett eget medborgargarde. Trots att kriminella invandrare är inblandade har kritiken i media uteblivit.

600

Foto: Elvan Cicen

Natten mot idag nattvandrade kurder och andra invandrare från fotbollsföreningen Dalkurd i den invandrartäta och problemfyllda stadsdelen Tjärna Ängar i Borlänge. Det uppges att spelare från A-laget, styrelsemedlemmar samt föräldrar har deltagit i aktionen och Rimsky Barlari, som är pressansvarig i föreningen, uppger att fler nattvandringar kommer genomföras.

Istället för att granskas och ifrågasättas av media har lokalmedia skrivit ett positivt reklamreportage om invandrarföreningens initiativ. Detta kan jämföras med hur media hetsade mot nattvandrarna i Soldiers of Odin, vilket resulterade i att deras nattvandrare vid upprepade tillfällen angreps runtom i Sverige.

Personen som fotograferat Dalkurds medborgargarde, Elvan Cicen, var 2013 en av de invandrare som åtalades vid Falu tingsrätt för grovt försvårande av skattekontroll, då de inblandade misstänktes ha utfärdat över 1500 falska fakturor på uppåt 14 miljoner kronor, vilket Nordfront rapporterade om. Cicen dömdes sedermera för brottet men kom lindrigare undan än de övriga då han inte var ägare utan anställd på företaget Medabfood AB som hade skrivit de falska fakturorna. DT uppgav att Cicen, som redan då också var inblandad i Dalkurd, dömdes till ”villkorlig dom och 120 månaders samhällstjänst”.

Det fanns också misstankar om att Medabfood AB sponsrade en terrorstämplad organisation i Kurdistan.

Källa:
Dalkurd nattvandrar på Tjärna Ängar


  • Publicerad:
    2016-05-20 15:00