INRIKES. Gruppen Soldiers of Odin har nu etablerat sig och börjat patrullera gatorna i Sverige.

odin

I lördags kväll började anhängare till gruppen att patrullera gatorna i Stockholm, Trelleborg och Jönköping för att öka säkerheten för medborgarna.

Gruppens talesperson Mikael Johansson var nöjd med kvällen och berättade att Soldiers of Odin kommer att fortsätta att patrullera stadskärnorna under helgerna framöver, inte bara i Stockholm.

– Vi är en växande nödvändig rörelse, sade han i en intervju

– Vi är en motreaktion på ett missnöje, hantera problemen, inte oss, var hans uppmaning till polisen.

Soldiers of Odin startades i Kemi i Finland förra året och sprider sig nu till allt fler länder. Soldiers of Odin Tyskland, Soldiers of Odin Portugal, Soldiers of Odin Melbourne och Soldiers of Odin United States är bara några av de grupper som nyligen dykt upp i sociala medier vilket tyder på att gruppen börjar att få fotfäste över hela världen.

En ”expert” från finska polisen sade till den finska nyhetsbyrån FNB att majoriteten av de utländska grupperna bara är supportergrupper som ännu inte har genomfört några nattliga patruller.

Sanningen är att gruppen redan etablerat sig och vandrat gatorna i Estland, Danmark, Norge samt Storbritannien och nu även i Sverige.

Källa:
Soldiers of Odin hårdbevakades av polisen i Stockholm


  • Publicerad:
    2016-03-14 19:30