Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Arvid Pein, 21, sitter i polisiärt förvar efter AFA-attack mot nattvandrare

Av Redaktionen, 2016-08-01
redaktionen@nordfront.se

VÄNSTEREXTREMISM. Nordfront kan nu avslöja att det är 21-årige Arvid Pein som sitter frihetsberövad misstänkt för grov misshandel efter att vänsterextremister från AFA i lördags angrep Soldiers of Odin.

I lördags blev en av Soldiers of Odins grupper som nattvandrade i Stockholm utsatta för ett överfall av vänsterterrorister från AFA som beväpnade låg i bakhåll för nattvandrarna.

— I natt stod det ett gäng från den vänsterextrema gruppen AFA på Malmskillnadsbron så när Soldiers of Odin kom gåendes sprang AFA ned och gav sig på en av grupperna. Ett okänt antal AFA-medlemmar sätter igång och misshandlar flera i den andra gruppen, säger Kent Bäcklund, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

En av de misshandlade SOO-medlemmarna lyckades dock hålla fast en av vänsterextremisterna som sedermera kunde gripas när polisen kom till platsen. Mannen har suttit anhållen fram till idag och har nu fått en advokat förordnad, vilket innebär att den misstänktes namn nu också blivit offentlig handling.

arvid pein

Arvid Pein. Klicka för större bild.

Den anhållne och misstänkte vänsterextremisten heter Jens Erik ARVID Pein (950208-5252) och är folkbokförd på Dovregatan 2 lgh 1104 i Kista, samma adress som den kände vänsterextremisten Dennis Miraballes (900906-2051) står skriven på. Miraballes är numera på fri fot efter att ha suttit i fängelse för kriminalitet han begick inom ramarna för den numera nedlagda Revolutionära Fronten. Förutom Arvid Pein och Dennis Miraballes står en Jack Ohlson (940711-2698) skriven på samma adress.

Arvid Pein är tidigare dömd för skadegörelse (B 2211-11) vid Nyköpings tingsrätt. Han var vid tillfället 16 år och dömdes till 20 timmars ungdomstjänst samt att betala 3 000 kr i skadestånd efter att ha ägnat sig åt opolitiskt klottrande. Mer nyligen dömdes Pein för skadegörelse och ringa narkotikabrott (amfetamin och cannabis) vid Stockholms tingsrätt (B 15153-15) efter att ha vandaliserat en vägskylt

Vet du mer? Kontakta Nordfront via redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2016-08-01 12:45