Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Soldiers of Odin angripna på flera orter!

Av Redaktionen, 2016-04-03
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Soldiers of Odin som nattvandrar för att skydda kvinnor och andra utsatta från våld och övergrepp blev själva angripna på flera orter natten mot idag.

odin

Nordfront har tidigare skrivit om hur Soldiers of Odin (SOO) på kvällen igår verkar ha blivit angripna av en pöbel på Masthuggstorget i Göteborg. Batonger och pepparspray sägs ha använts och fem personer ur SOO ska ha upprättat anmälningar om att de misshandlats. En person ur gruppen ska också ha förts till sjukhus.

Även i Borlänge blev SOO angripna under våldsamheter som Dalarnas Tidningar rapporterat om. DT nämner dock inte att det var ett tiotal medlemmar ur SOO som igår blev attackerade på en snabbmatsrestaurang och de nämner inte heller att de som gick till attack var personer kopplade till en MC-klubb, vilket uppgifter till Nordfront gör gällande. Attacken i Borlänge ska ha resulterat i att fem personer uppgett till polisen att de blivit misshandlade och en person fick föras till sjukhus efter att ha blivit slagen med en glasflaska, rapporterar DT. Motivet till attacken är oklar och mer information kan komma fram senare.

I Uppsala ska SOO ha blivit förhindrade i sitt arbete då ett antal vänsterextremister mobiliserade sig för att kämpa för ökad otrygghet i staden. Göteborgs Posten uppger att det var ”bråkigt” i Uppsala, men ett uttalande från polisen tyder på att polisen satte in resurser för att bevaka SOO och vänsterextremisterna och lyckades förhindra en konfrontation.

— Det var ett tiotal av dem som kom hit och skulle nattvandra och de i sig var väl inte något större problem. Det som kunde ha blivit ett problem är att vi hade 20–30 från vänsterfalangen som anslöt sig och ville ställa till gräl, säger Nina Dahlström, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Enligt en svenskfientlig blogg ska vänsterextremister i Malmö ha dykt upp på en plats som SOO satt upp som samlingsplats inför en nattvandring i staden. Bloggen påstår att SOO inte dök upp på platsen och menar att detta ska tillskrivas vänsterextremisterna.

SOO har ännu inte kommenterat gårdagens händelser via sina officiella kanaler och frågan är hur bakslagen påverkar organisationens moral och fortsatta etablering i Sverige.


  • Publicerad:
    2016-04-03 21:50