ISLAMISM. Ganska nyligen lanserades Soldiers of Odin i Norge. Nu svarar islamister med att skapa gruppen ”Jundullaah” eller ”Allahs soldater”. Medlemmarnas uniformer kommer att vara prydda med Islamiska statens (IS) svarta flagga.

Den senaste tiden har organisationen ”Soldiers of Odin”, en form av medborgargarde med syfte att patrullera och göra gatorna säkra, etablerat sig i flertalet norska städer. Nu svarar Oslos muslimer med att bilda organisationen ”Jundullaah”, Allahs soldater – vars syfte enligt muslimerna själva är att kämpa för det goda. Deras uniformer ska enligt uppgifter till VG vara prydda med den Islamiska statens svarta flagga.

Så nyligen som i tisdags talade Hadia Tajik från Arbeiderpartiet mot ”Soldiers of Odin” i följande ordalag:

— Det är som om islamister skulle uniformera sig, ta sig till gatorna och kalla sig för nattvandrare eller medborgargarde.

Många av personerna i ”Allahs soldater” kommer enligt VG från islamistgruppen Profetens Ummah, och muslimerna påpekar själva att i princip dom alla står på PST:s ”övervakningslista”. PST vill inte kommentera saken.

Islamkonvertiten Per Bartho Hansen, numera Yousef Bartho Assidiq, som själv har bakgrund som islamist, är oroad över utvecklingen. Bland annat varnar han för den pågående polariseringen och att resultatet riskerar att bli konfrontationer och gatuslagsmål.

Källa:
Islamister mobiliserer mot «Odins soldater»


  • Publicerad:
    2016-02-25 20:40