FINLAND. Soldiers of Odin skulle först delta på en Day of the Patriots-manifestation i Helsingfors anordnad av sionistiska Finnish Defence League men tar nu avstånd från FDL och tänker inte medverka på manifestationen.

Sionistiska Finnish Defence League ska anordna en Day of the Patriots-manifestation i Helsingfors i maj. Många nationellt sinnade blev oroade då de såg att Soldiers of Odin skulle delta i evenemanget.

Nu har dock den finska grenen av Soldiers of Odin skrivit på sin Facebook-sida att man inte kommer att delta, och ber om att få sin logo avlägsnad från sammanhanget.

Nordiska motståndsrörelsen i Finland skriver på sin hemsida att FDL anses problematiskt, då den kanaliserar missnöjet med massinvandringen till att enbart handla om ”islamkritik”. Vidare skriver man att FDL är för mångkultur, politisk homoaktivism och i synnerhet för sionism.

Även den finska, anti-sionistiska nättidningen Magneettimedia har kritiserat FDL för dess pro-sionistiska hållning, och titeln till artikeln heter ”Finnish Defence League är cancer”. Vastarinta.com uppmanar också FDL:s gräsrötter att ansluta sig till andra, alternativa rörelser, om de verkligen vill agera mot mångkulturen.

Källor:
Soldiers Of Odin teki pesäeron sionistiseen FDL:ään
Finnish Defence League on syöpä


  • Publicerad:
    2016-03-13 23:55