INRIKES. Först trodde polisen att den 30-åriga kvinnan hade begått självmord. Men nu åtalas hennes expojkvän, Snapchat-kändisen ”Abbe Blattelito” (Abbe Abdalla Alsaadi), för att ha mördat henne genom förgiftning.

Abbe Abdalla Alsaadi (19950519-5256).

Den 23-årige rasfrämlingen Abbe Abdalla Alsaadi (19950519-5256), på Snapchat och Instagram mer känd som Abbe Blattelito, förföljde och hotade sin 30-åriga svenska exflickvän efter att relationen tagit slut. Exflickvännen bad om hjälp av polisen och anmälde Blattelito i mars förra året efter att han slagit, knivhuggit och hotat henne upprepade gånger.

”Hon grät och skakade i kroppen när hon bland annat berättade att han hade klippt av hennes hår, och hur han hade knivhuggit henne, utsatt henne för hot, fysisk och psykisk misshandel…”, skrev polisen i ett PM efter hennes anmälan.

Men bara en månad senare hittades hon död i sitt badkar efter att Blattelito – som av Aftonbladet beskrivs som ”influencer” – anmält till polisen att han inte kunde komma in i hennes lägenhet.

Genom brevinkastet ska han ha kommunicerat med exflickvännens dotter, som ska ha sagt att mamma ligger i badkaret och inte vill stiga upp.

Misstänkte självmord – gick miste om bevis
Polisen misstänkte inledningsvis självmord, men redan dagen efter inleddes en förundersökning om mord där Blattelito misstänktes. Enligt åtalet ska han ha injicerat henne med en dödlig dos av opioiden tramadol och sedan placerat henne i badkaret.

Men eftersom man avfärdat dödsfallet som självmord genomfördes inte de sedvanliga tekniska undersökningar, varför man kan ha gått miste om flera viktiga bevis.

— Kroppen förs iväg utan att teknisk undersökning görs på och omkring kroppen. Lägenheten betraktas först inte som en brottsplats. Det är omöjligt att hämta hem i efterhand, har en källa berättat för Aftonbladet.

Man gjorde heller ingen kroppstemperaturmätning och har därför inte kunnat fastställa någon närmare tidpunkt för hennes död.

Däremot har man noterat stickmärken på kvinnans rygg och enligt den toxikologiska rapporten hade hon en dödlig dos tramadol i kroppen. Dessutom har triangulering av Blattelitos telefon lett till att man kan konstatera att han befann sig i området natten före kvinnan hittades död.

Bland bevisningen finns också chattmeddelanden, där den mördade kvinnan till väninnor beskriver hur hon trakasseras, misshandlas och hotas av Blattelito. Hon fick till och med använda sig av kodord för att expojkvännen inte skulle förstå, där exempelvis rosa blommor betydde ”skriv inte, han är här” och tre ballonger betydde ”ring 112”.

Abbe ”Blattelito” Abdalla Alsaadi står skriver i Spanien och är sedan tidigare tungt kriminellt belastad. Han har bland annat gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt rattfylleri, grov misshandel och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Som så kallade influencer har han haft hundratusentals visningar på Snapchat och drygt 60 tusen följare på Instagram.

Källor:
Influencer åtalas för badkarsmordet
Solna TR B 3252-18 Aktbil 264


  • Publicerad:
    2019-02-04 12:01