BROTT. Den 23-årige rasfrämlingen Abbe ”Blattelito” Alsaadi blev snabbt kändis på Snapchat och beskrevs som en ”influencer”. Nu döms han till 18 års fängelse för mord på sin ex-flickvän.

Abbe Abdalla Alsaadi (19950519-5256).

Nordfront avslöjade i början av februari att ”influencern” och Snapchat-kändisen Abbe ”Blattelito”Alsaadi åtalades för mord på sin ex-flickvän. Blattelito ska ha injicerat exflickvännen med en dödlig dos av opioiden tramadol så att hon drunknade i badkaret. Detta efter att hon hotat med att gå till polisen och berätta hur han stalkat, hotat och misshandlat henne.

Abbe Blattelito gillade att posera sin dopingpumpade och tatuerade kropp på Snapchat.

Solna tingsrätt har nu funnit den rasfrämmande ”influencern” skyldig till mordet av ex-flickvännen. Man menar att motivet ligger i att hela Blattelitos Snapchat-fasad hade fallit om hans beteende blivit känt. Dessutom byggde en stor del av hans image på en lyxbil – som exflickvännen betalt för.

I domen skriver tingsrätten att Blattelito under kvällen förberedde en spruta med tramadol – något som hans dåvarande flickvän vittnat om – för att sedan bege sig till offrets lägenhet. Obduktionsrapporten visar att kvinnan fått i sig en dos motsvarande uppemot 30 tabletter som åtminstone delvis administrerats via injektion. Stickmärken på kvinnans hals stödjer det antagandet.

Dagen efter ska han ha berättat för sin dåvarande flickvän att han gav ex-flickvännen en spruta med tramadol.

Hade ”likgiltighetsuppsåt” – slipper livstid
Tingsrätten menar att Blattelito hade ”såväl motiv som tillfälle och kapacitet att ta livet av NN” och att det ”inte framkommit att det finns någon annan tänkbar gärningsman än Abbe Alsaadi. Det är därmed ställt utom rimligt tvivel att Abbe Alsaadi dödade NN på det sätt som åklagaren har påstått.”

Förutom mordet döms Blattelito för misshandel och grov kvinnofridskränkning mot kvinnan. Dessutom döms han för olaga hot, ofredande, förtal, grovt förtal, sexuellt ofredande, egenmäktigt förfarande, skadegörelse, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott och grovt vapenbrott.

Åklagare Tomas Mattsson yrkade på 18 års fängelse medan målsägandebiträdet Gustaf Linderholm ville att Abbe Blattelito skulle dömas till livstids fängelse.

Tingsrätten går dock på åklagarens linje och bedömer att det sammanlagda straffvärdet för brotten landar på 18 års fängelse.

”Abbe Alsaadi har planerat gärningen genom att flera timmar tidigare tillreda en tramadolfylld spruta och han har försökt dölja gärningen med hjälp av bl.a. tända ljus, jordgubbar”, skriver man. Samtidigt anser man inte att det är bevisat att gärningen var våldsam eller utdragen. Tingsrätten finner inte heller att något så kallat avsiktsuppsåt är bevisat och att det snarare handlar om ett likgiltighetsuppsåt, vilket också enligt resonemanget talar mot livstids fängelse.

Abbe Blattelito har konsekvent förnekat mordet och föreslagit att han ska dömas till 1,5 till 2 års fängelse för grov kvinnofridskränkning.

— Jag håller på att läsa domen och ska samtala med min klient om en timme så får vi se vart det leder. Men allt talar för att vi kommer att överklaga, i alla fall morddomen, säger Blattelitos advokat Leif Silbersky till Expressen.

Källor:
Solna TR B 3252-18
Influencern Abbe Alsaadi mördade exflickvännen i badkar


  • Publicerad:
    2019-04-05 11:35