BROTT. Under Almedalen 2017 kunde Nordfront avslöja att den ”Visbybo” som omhändertogs av polis efter att ha trakasserat Nordfronts journalister var en förhärdad kriminell narkoman. Nu har han dömts för en rad nya brott.

Abdo Mohamed Ali (830915-0558) förföljde Nordfronts journalister i Almedalen sommaren 2017. Till slut omhändertogs han av polisen.

Det var under Almedalsveckan 2017 som en lokal förmåga vid namn Abdo Mohamed Ali förföljde Nordfronts journalister på plats. Till slut fick till och med polisen nog och omhändertog afrikanen, mitt under pågående livesändning.

Men i bland annat Nyheter 24 och gotländsk lokalmedia framställdes han som en ”trakasserad Visbybo” som endast försökt söka kontakt med ”nazisterna” som hade ”invaderat Gotland” och betett sig ”hotfullt”.

Nordfront kunde dock avslöja att han i själva verket var en förhärdad kriminell narkoman, som var flerfaldigt dömd för narkotika- och våldsbrott.

LÄS MER: Nordfront avslöjar: ”Trakasserad Visbybo” är förhärdad brottsling

Många av Nordfronts läsare har kanske undrat hur det gick för den ”trakasserade Visbybon” och Nordfront kan nu avslöja att han senast i januari dömdes för en rad brott.

Bara dagar efter att han omhändertagits av polisen under Almedalsveckan gjorde han sig skyldig till våldsamt motstånd när två poliser såg en person som stämde in på de signalement som en efterlyst person hade. Personen som var efterlyst visade sig sedan vara just Abdo Mohamed Ali.

Poliserna gick fram till Abdo och legitimerade sig, varpå Abdo blev aggressiv och försökte fly från platsen. Poliserna lyckades dock trycka ner honom mot polisbilen där hans vålsamma beteende fortsatte. Bland annat försökte han slita sig loss och började sparka, spotta och dunka huvudet i motorhuven. Vidare ska Abdo ha hotat poliserna med att säga att han skulle ta dem, döda dem, och ”ta deras familjer på ledig tid”. Det aggressiva beteende resulterade i att polisen satte en spotthuva samt benfängsel på Abdo. I domen står det bland annat:

Abdo var noga med att säga att han skulle ta dem utanför tjänsten och att han skulle söka upp familjerna när de var lediga.

Abdo Mohamed Ali dömdes för för tre fall av ringa narkotikabrott, efter att ha innehaft både cannabis och bensodiazepiner den 29 oktober 2017 – med andra ord endast tre månader efter att han härjat i Almedalen.

Han döms också för att olaga hot efter att ha sagt till en person ”att något nätverk skulle fixa honom och att han skulle skjuta honom, eller liknande med samma innebörd”.

Den 19 april 2018 var det återigen dags för Abdo Mohamed Ali att återuppta sitt destruktiva beteende. Enligt domen ska Abdo ha gått fram till två ordningsvakter och börjat filma ena av dem med sin mobilkamera. När vakten då tog fram sin telefon och frågade Abdo vad han hade tyckt om han hade filmat honom tillbaka ska Abdo ha slagit telefonen ur ordningsvaktens hand så den flög ner på marken.

Vakterna tog då tag i armarna på Abdo, som gapade och skrek. De ledde honom till sidan av ett taxiskjul där Abdo ska ha spjärnat emot och försökt ta sig loss. Vidare uttalade Abdo hot mot ena ordningsvakten. Bland annat ska han ha sagt att vakten skulle ”få vid ett senare tillfälle” och att han skulle ”knulla hans mamma”. Abdo greps sedan av polisen och en anmälan om hot mot tjänsten man upprättades.

Tidigare under samma kväll ska Abdo även ha hunnit med att dra på sig ännu en anmälan om hot mot tjänsteman. Det var när han befann sig på krogen Surfers som ordningsvakter försökte avvisa honom från platsen då han ska ha betett sig illa. Abdo ville inte gå med på det och anklagade dem för egenmäktigt förfarande. Abdo började filma gäster och skrika åt dem. Ordningsvakten tog då med sig Abdo till andra sidan gatan och Abdo försökte då slita sig loss och fortsatte skrika åt gästerna.

Polisen fick även denna gång komma till platsen och när Abdo låg på marken sa han att han skulle fixa en sjuttonåring som skulle komma och skjuta ordningsvakten i huvudet.

Abdo har även hunnit med att dömas för olaga hot och ringa stöld. Den 4 januari kom domen från Gotlands tingsrätt där det meddelades att Abdo Mohamed Ali dömts till tre månaders fängelse.

Källa:
Mål nr: B 387-18


  • Publicerad:
    2019-02-08 07:00