Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

TV4 och QX:s “modeexpert” häktas – misstänks för våldtäkt

Av Redaktionen, 2019-02-22
redaktionen@nordfront.se

BROTT. Rasfrämlingen Niklas Berglind, känd som stylist och ”modeexpert” åt TV4 och bögtidningen QX, häktades under fredagen misstänkt för våldtäkt.

Niklas Berglind diskuterar mode under Almedalsveckan på TV4:s Nyhetsmorgon. Skärmbild: Youtube.com.

Under torsdagen hölls häktningsförhandlingar vid Stockholms tingsrätt mot stylisten Niklas Berglind, som gjort frekventa inhopp i TV4:s Nyhetsmorgon för att diskutera mode.

Han arbetar dessutom åt bögtidningen QX, likväl som Metro, som ”modeexpert”.

Under fredagen häktades han, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt som ska ha skett mot en person som han haft en ”arbetsrelaterad relation” med. Enligt uppgifter ska målsägande vara över 18 år, men det är i skrivande stund oklart ifall det rör sig om en man eller kvinna.

LÄS ÄVEN: Den bögiga modeindustrin och det anorektiska kvinnoidealet

Enligt Expressen, som var på plats under häktningsförhandlingen, såg Berglind märkbart tagen ut av situationen.

— Det är för vilken person som helst en ansträngande miljö att befinna sig i och han mår av den anledningen dåligt. Att också bli felaktigt anklagad gör naturligtvis inte att han mår bättre, säger Berglinds advokat Björn Sandin till Expressen.

— Min klient har beskrivit för tingsrätt och polis hur den här händelsen gick till. Den innefattar inte något av de brottsliga element som åklagare gjort gällande i sin brottsmisstanke. Han känner en stor besvikelse. Han var av uppfattningen att rätten skulle förstå hur den här situationen gick till och därför komma fram till att sannolika skäl för våldtäkt inte föreligger.

Berglinds identitet avslöjades på Flashback, genom att användare jämförde Expressens pixlade bild av honom med ett Youtubeklipp där Berglind diskuterar mode i Almedalen i TV4:s Nyhetsmorgon.

Expressens pixling av Berglind avslöjade honom. Skärmbilder: expressen.se och youtube.com. Klicka för förstoring.

Till Expressen säger advokat Björn Sandin att utredningen i princip är klar och att man kan förvänta sig att Berglind åtalas inom kort.

— Åklagare har inte ens begärt två veckor för att utreda ärendet. Så det mesta i utredningen är redan klart.

Berglind är den andra tv-kändisen på kort tid som misstänkt för sexualbrottslighet. Nyligen kunde Nordfront avslöja att den homosexuelle SVT-profilen Bosse Hansson sitter frihetsberövad i USA efter misstankar om övergrepp mot pojkar.

För drygt ett år sedan avslöjades att SVT Västerbotten-ankaret Jonas Berring publicerade egenkomponerade bögporrfilmer på diverse gym i Umeå, där han bland annat fläckade ner gymutrustning med kroppsvätskor. Berrings agerande var inte brottsligt, men han fick likväl lämna sin tjänst på SVT med tanke på det olämpliga beteendet.

Den hyllade TV-kändisen Rickard Söderberg, mer känd som ”Gaytenoren”, avslöjades också nyligen med kopplingar till en av Sveriges värsta pedofiler Björn Sandberg. De två homosexuella männen Söderberg och Sandberg förverkligade 2015 sina gemensamma ”runkfantasier” i ett seriealbum vid namn ”Gaytenoren”.

Källor:
TV4-profil gripen för våldtäkt (2019-02-21)
TV4-profilen häktad för våldtäkt – nekar till brott
TV4-profil anhållen misstänkt för våldtäkt
TV4:s modeexpert Niklas Berglind går till Metro Mode


  • Publicerad:
    2019-02-22 16:53