INRIKES. Afghanen Faroogh Rasooli döms till villkorlig dom och dagsböter efter att ha misshandlat en kvinnlig dagispersonal. Anledningen var att han trodde att dagispersonalen injicerat hans son med något.

I maj 2017 skulle afghanen Faroogh Rasooli (19651066-1231) hämta sin son på dagis. När han kom till dagiset fick han en lapp av en av barnskötarna om samtal med tolk. Men då river han sönder lappen och slår den 60-åriga kvinnan i ansiktet. Såhär lyder kvinnans vittnesmål om händelsen:

Hon vet inte om slaget var med öppen eller med knuten näve. Det var ett hårt slag. Slaget gjorde och det var kränkande. Dagen efter hade hon ont i tänderna. Händelsen har påverkat henne väldigt mycket.

Enligt Rasooli hade personalen i två månaders tid injicerat något i hans son och han skulle konfrontera dem om detta, något misshandel ska enligt honom inte ha ägt rum.

Han var även anklagad för en skadegörelse som ägde rum i augusti 2017 då han bestämde sig för att kasta in en sten genom ett av Barnavårdscentralens fönster i Tingsryd. Anledningen till detta uppgav han var att han egentligen siktade på en person som förföljde honom och ville döda honom.

Nu döms han för misshandel och skadegörelse till villkorlig dom och dagsböter. Målsäganden överklagade domen men nekades prövningstillstånd av hovrätten.

Rasooli har även haft problem med rättvisan tidigare – så sent som januari i år dömdes han för sexuellt ofredande då han onanerat framför fyra flickor på en buss.

Källor:
Afghan trodde sonen injicerats med något på dagis – slog personal på käften (Ryd)
Tingsryd: 52-årig afghansk bussrunkare döms för sexuellt ofredande av flickor i Växjö
Mål: Växjö TR B 2819-17


  • Publicerad:
    2018-02-16 17:30