BATIKHÄXOR. Mamman var rädd för att den före detta pojkvännen skulle utvisas till Afghanistan och anmälde honom därför inte till polisen, trots att han hade förgripit sig på hennes 12-åriga dotter.

Skärmbilder från Facebook.

Görel Ivarsson är en medelålders kvinna som under hösten 2016 arbetade på Cura i Sölvesborg, ett boende dit det kommer så kallade ”ensamkommande barn”. Hon har tidigare separerat från sina barns far och bor nu på landsbygden med sin yngsta dotter som växelvis bor hos pappan.

När ett av ”barnen” på boendet, Abdul Dostmohammadi (19981091-7790), som kallas för Abbe, blev myndig och inte skulle få bo kvar så bestämde sig Görel för att han istället skulle få bo hemma hos henne. I november flyttade Abdul in och en dryg månad senare hade de båda inlett en sexuell relation. Han var 18 år och hon var 44 år.

Görels dotter var bara 11 eller 12 år gammal när Abdul flyttade in. Bara några månader senare tog förhållandet mellan Görel och Abdul slut, men han fick ändå bo kvar. Inledningsvis tyckte dottern om Abdul, men med tiden började han bli allt mer närgången mot henne. I domen kan man läsa hur dottern beskrev det.

”Han gillade att kramas, men kramarna ledde till pussar på kinden och sedan tyckte hon att pussarna hamnade lite väl nära hennes mun.”

Den 23 september 2017 förgriper sig Abdul på dottern som då bara är 12 år gammal. I domen sammanfattas dotterns beskrivning av händelsen så här.

”Hon kan inte minnas vilken dag det hände, men det var samma dag som de hade begravt hennes hund. Hon var hemma tillsammans med sin mamma och Abbe. Det var en lördagkväll och de spelade kort och Abbe drack alkohol. De började dansa hemma i vardagsrummet och han höll om henne. Sedan började han ta på henne på ett sätt som hon inte kände var okej. Abbe höll med sin ena hand runt hennes rygg. När hennes mamma gick in på toaletten tog Abbe sin andra hand innanför hennes klänning och trosor. Han förde sina fingrar fram och tillbaka. Det hela pågick fram till dess att hennes mamma kom ut från toaletten. Först då släppte Abbe henne. Hon blev ledsen och gick in på sitt rum.”

Kvällen i fråga hade alltså både Görel och Abdul druckit whisky och de båda dansade tillsammans med den 12-åriga dottern i vardagsrummet. Enligt både Görel och Abdul hade dottern också druckit, men hon beskriver det som att dottern hade druckit i hemlighet och att hon fick reda på det först efteråt.

När dottern hade sprungit upp på sitt rum gick Görel efter för att ta reda på vad som hade hänt, varpå dottern berättade. Direkt därefter gick Görel och konfronterade Abdul som hävdade att han inte hade gjort något fel. Inför rätten beskriver han det som att själva övergreppet är påhittat.

Trots det inträffade låter Görel sedan Abdul bo kvar hos dem och inte heller polisanmäler hon honom. I domen beskriver Görel det så här.

”Hon ville inte göra någon polisanmälan för hon var rädd för att Abbe skulle skickas tillbaka till Afghanistan.”

På måndagen när dottern var i skolan så kände hon att hon inte ville gå hem igen och på onsdagen bad hon om att få flytta hem till pappan, trots att hon inte skulle till honom för än på fredagen.

Görel inser att situationen är ohållbar, men polisanmäler fortfarande inte Abdul. Istället skriver hon den 1 november 2017, en vecka efter det sexuella övergreppet, ett inlägg i den drygt 19 000 medlemmar stora Facebookgruppen ”Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar!”. Så här löd inlägget.

Vet inte om det är ok att lägga denna tråden här men jag testar.

Heej
Jag har en 19-årig grabb som efter helgen inte har något boende. MV vill då att han ska infinna sig hos dom kl 9 på måndag för att sen skickas till okänd ort någonstans i sverige. Var vet de inte nu.

Han har väldig ångest över detta då han har både skola, vänner och mig här i Blekinge.

Finns det NÅGON som skulle vilja ta sig an denna underbare kille ? Det spelar ingen roll om det är i Skåne el Blekinge.
De orter som är aktuella för honom är
Sölvesborg
Bromölla
Kristianstad
Olofström
Karlshamn
Ronneby
Med omnejd.
Vi hade blivit oerhört tacksamma

Inlägget har senare tagits bort, men hennes Facebookkonto finns kvar.

Istället för att polisanmäla Abdul så fortsatte alltså Görel att försöka hjälpa honom, kanske för att hon ville att han skulle bo kvar någorlunda nära henne. Till de andra batikhäxorna i gruppen som hon hoppas ska förbarma sig för honom nämnde hon dock ingenting om Abduls övergrepp mot dottern.

Under tiden som Görel ansträngde sig för att kunna ha kvar Abdul i närheten av sig så började dottern berätta om vad som hade hänt för pappan och storasystern. När pappan förstod vad som hade hänt polisanmälde han genast Abdul. Storasystern försökte tala med Görel om saken, men fick inledningsvis bara som svar att dottern hade ljugit om andra saker.

Efter pappans polisanmälan flyttade Abdul och sedan drog polisens utredning igång.

Görel beskriver i domen att dottern hade berättat att Abbe hade försökt kyssa henne med tungan och att han hade tagit henne på rumpan innanför klänningen. Till storasystern hade dottern däremot berättat att Abdul hade tagit på henne innanför trosorna. Om dottern hade berättat olika för dem eller om Görel förminskade händelsen för att skydda Abdul är svårt att veta.

I domen står det även att Abdul har sagt att Görel under tiden för deras sexuella relation även hade ett förhållande med en annan man.

Den 12 januari 2018 dömdes Abdul Dostmohammadi skyldig till sexuellt ofredande vid Blekinge tingsrätt i mål B2618-17. Trots att straffvärdet enligt rätten var tre månaders fängelse så dömdes Abdul på grund av hans ålder och att han tidigare var ostraffad bara till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst. Ingenting nämns om att en medicinsk åldersbedömning har gjorts för att verkligen fastställa att han var ett barn när han anlände till Sverige.

Åklagaren åtalade aldrig Görel för skyddande av brottsling och inte heller yrkandes det på utvisning av Abdul, vilket bekräftas av detta filmklipp där journalisten Joakim Lamotte ringer till åklagaren och frågar om detta.

Två av nämndemännen, Christer Leksell och Therése Åberg, var av skiljaktig mening angående valet av påföljd och tyckte att Abdul borde ha dömts till fängelse. Domaren Lise-Lotte Bäckström och nämndemannen Lindis Olsson tyckte dock att villkorlig dom och samhällstjänst räckte.

Här är bilder på Görel Ivarsson från hennes Facebook. Klicka för att förstora.

Här är Görel Ivarssons konto på MySpace.

Görel Ivarssons konto på MySpace. Klicka för större bild.

Här är hon med i en artikel i Kristanianstadsbladet.

Artikel i Kristianstadsbladet med Görel Ivarsson i mitten på bilden. Klicka för större bild.

Abdul Dostmohammadi har också tagit bort sitt konto på Facebook, vilket han måste ha gjort så sent som igår, men allt var som tur var redan räddat.

Abdul Dostmohammadi tränar boxning och står här i mitten på bilden.

Här en bilder med honom tillsammans med både Görel och dottern.

Här är en bild från Abdul Dostmohammadis konto på Facebook. På vänster bild sitter han bredvid Görels dotter och på höger bild sitter Görel snett bakom. Hästen känner ni igen från bilden av Görels MySpace.

Slutligen så måste tidningen Fria Tider kritiseras gällande detta fall. Självklart är det bra att de skrev en artikel om det hela och att de nämnde att gärningsmannen var en afghan, men att inte publicera domens målnummer och namnet på den sexbrottsdömde rasfrämlingen är riktigt dåligt.

I domen som tidningen hade på en sida som bara prenumeranter kunde ladda ner hade målnummer, namn och platsuppgifter tagits bort. Fria tider hade alltså suttit och gått igenom hela domen och strukit över allt sådant som deras läsare faktiskt behöver veta för kunna kontrollera om det tidningen skriver verkligen är sant.

Varför gör Fria Tider så, vilka försöker tidningen skydda? Vårt folk har rätt att veta vad som sker, vilka som är skyldiga och vilka som beter sig omoraliskt. Abdul Dostmohammadi är en sexbrottsdömd rasfrämling och förtjänar inte att skyddas på något sätt. Görel Ivarsson är en batikhäxa som är värd allt förakt, dels för att hon har svikit sitt folk, men framförallt för att hon svek sin egen dotter.

Alla ni som läser detta, lägg nu på minnet vilka medier det är som inte döljer någon information för er.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se


  • Publicerad:
    2018-02-03 13:00