Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Afghanpojken mördade sin batikhäxa: “Vi börjar att pussas så blev jag lite rädd och sen ströp jag henne”

Av Redaktionen, 2019-10-11
redaktionen@nordfront.se

VÄRMLAND. Idag åtalades den ensamkommande pojken Ahmad Nazari vid Värmlands tingsrätt för mord på en 70-årig batikhäxa i Kil. I förundersökningen berättar afghanpojken att det var hans sexuella relation med batikhäxan som spårade ur och ledde till att han ströp henne.

Afghanen Ahmad Nazari (19991005-). Foto: Polisen.

Det var i juni som den 70-åriga batikhäxan Ingrid Guldbrandsson i värmländska Kil ströps till döds av sin afghanske älskare, den 20-årige Ahmad Nazari. Kil hade då redan hamnat i rampljuset efter att en film cirkulerat på sociala medier som visade hur en svensk pojke misshandlades och förnedrades av rasfrämlingar.

När det stod klart att den mördade kvinnan engagerat sig passionerat för så kallade ensamkommande pojkars rätt att stanna i Sverige började det spekuleras i huruvida det faktiskt var en afghanpojke som mördat henne.

På fredag åtalades Ahmad Nazari för mordet på Ingrid Guldbrandsson och med det offentliggjordes förundersökningen i ärendet. FUP:en visar att det inte bara handlade om att en rasfrämling mördat ännu en svensk kvinna, utan även om en relation mellan en batikhäxa och hennes afghanpojke som spårat ur i sex, våld och mord.

I förundersökningsprotokollet finns bland annat utdrag hur Ingrid Guldbrandssons dagbok, som visar hur hennes realtion med Nazari blivit sexuell någon gång under mitten av 2018:

På en lös rutad A5-lapp instucken i bakre pärmryggen finns en notering:
”Fre den 13 juli började mitt nya liv, det varade i nästan tre månader. Sen är det bara tomt. Vet inte hur jag ska orka vidare.”

Torsdag den 12 juli 2018:
”[…] A ringde jag bjöd hit honom på pizza Olof kom också ca 21
A gick hem kl. 01.10 = myskväll trots järnafolket”

Fredag den 13 juli 2018:
”Ska försöka att inte kontakta A – avvänjning!
Blev tvärtom Jag är INTE KLOK!

Några anteckningar i dagboken beskriver att relationen tar slut den 15 augusti och 18 oktober, samtidigt som den enligt andra anteckningar verkar pågå:

[…] 5:51 ringde A, kom hit, frukost
[…] A hit på en kopp te = SLUT!
NU ÄR DET SLUT ingen mer manipulation!”

SLUT! A inte välkommen hit mer
A ringde 10.39 – om sina ”problem” jag avslutade med ”ha en bra dag” – sen ingen
kontakt […]
Vill smsa A men håller mig!!

Förhållandet tycks enligt dagboksanteckningarna hålla på av och till fram till hennes död. Bara veckor innan Ingrid mördas skriver hon:

”[…] FAN, varför smsade jag honom! Inget svar! Måste bli ett slut på detta!! Väntade
hela dagen på ett sms, kl 21 RINGDE HAN – på väg fr träning till tåget […]”

I de inledande förhören är Nazari förvirrad och upprörd. Han säger till polisen att de utsätter honom för ”psykisk terror” och att han vill åka hem tll Afghanistan. Trots att han själv ringde in mordet tycks han inte heller säker på vad han gjort.

— Jaha. Ja jag hade dödat eller kastat en journalist eh jag vet inte om det heter Joakim Lamotte eller det heter va heter det Kent Ekeroth jag vet inte exakt men en av dom har jag kastat framför tåget, säger Nazari bland annat.

Med tiden lugnar han ned sig och bekräftar att han och Ingrid Guldbrandsson – som tidigare varit hans lärare –  under över ett års tid haft en sexuell relation, som slutade med att han ströp henne en kväll i slutet av juni.

— Det där började sommaren 2018, ja, det där relationen, sexuella, säger Nazari i förhör.

Den aktuella mordkvällen, 27 juni, åkte han hem till henne för en av deras ”träffar”. Samma dag hade han blivit utskriven från psykiatrin, varpå han tog sig hem till Ingrid som gav honom rena kläder, mat och alkohol.

— Men sen så, i natt sen så när det blivit natt, mm så vi, jag dricker ännu mera vin och sen så, hon hade bäddat min vänstra sida, det vänstra rummet så jag går till det högra. Men sen så kommer hon, och jag är naken och sen så hon är också naken och sen börjar vi att pussas och sen så blev jag lite rädd och sen så försöker jag strypa henne. Mm. Och sen så hoppar upp ur sängen (ohörbart) tar på mig kläderna och sen så springer jag därifrån.

I polisens rekonstruktionsfilm av mordet visar Ahmad Nazari på en docka hur han stryper den 70-åriga batikhäxan Ingrid Guldbrandsson i hennes säng, mitt under en pågående kärleksakt. Foto: Polisen.

Efter mordet ringde Nazari själv 112 och berättade vad som hänt. När polisen kommer till platsen lyckas de snart lokalisera Nazari i närheten och när han gripts berättar han att man strypt sin före detta lärare ”på grund av att hon har våldtagit honom tidigare”.

Engagerad batikhäxa
Ingrid Guldbrandsson var en av Sveriges mest aktiva batikhäxor, medlem i Miljöpartiet och senare även engagerad i föreningen ”Integration i Kil”.

Efter pensionen engagerade hon sig för svenskundervisning för nyanlända och ömmade särskilt för så kallade ensamkommande pojkar. I omgångar har hon tillåtit dessa att bo hemma hos henne, något som också bekräftas av hennes dotter i polisförhör.

Ingrid Guldbrandsson gav bokstavligen sitt liv för att ”hjälpa” de ensamkommande afghanpojkarna i Kil. Foto: Facebook.

Alla hennes familjemedlemmar var inte lika förtjusta i hennes besatthet av afghanpojkar.

— Det kändes som att hon brydde sig mer om dem än sina egna barn och barnbarn, säger exempelvis en av hennes söner i polisförhör efter mordet.

En annan av hennes söner förnekar bestämt att hans mor skulle haft något sexuellt ihop med Ahmed Nazari. Istället misstänker han att en av Ingrids väninnor, en annan batikhäxa, har haft det. Det han berättar om ger en unik inblick i ett triangel- och svartsjukedrama batikhäxor och afghanpojkar emellan. Ur förhöret med sonen:

[Sonen] har däremot haft misstankar om att det kunde var något mellan Ahmad och Lisbeth eftersom Ahmad har sökt sig från Ingrid till Lisbeth och Lisbeth har varit ”väldigt på ” Ahmad. [Sonen] har själv hört Lisbeth när hon sagt åt Ahmad att han kan komma över och äta hos henne när han var på besök hos Ingrid och att hon ville att hon skulle komma hem till henne och besöka henne också. [Sonen] har förstått att Ingrid blev irriterad av detta, att Lisbeth försökte ta Ahmad ifrån henne eftersom det var hon som tog hand om honom och hjälpte honom.

[Sonen] har som han tidigare sagt förstått att Ahmad umgåtts med tanterna en del och att Ahmad dragits till äldre kvinnor men att Ingrid inte varit intresserad av något sexuellt.

I samband med att den så kallade gymnasielagen klubbades igenom, som gav flera tusen illegala afghaner asyl, sa Guldbrandsson till SVT Värmland:

— Det var så överväldigande att jag började gråta, för jag har varit så spänd på det här. Jag har funderat på hur det skulle gå för de här killarna. Så, ja, det var känslosamt.

Då hade hennes sexuella relation med hennes mördare nyligen inletts.

Rättegången mot Ahmad Nazari förväntas inledas någon gång i slutet av månaden i Värmlands tingsrätt.

Källor:
Värmlands tingsrätt: B 3021-19
Maisam om Migrationsöverdomstolens besked: ”Det känns bra”


  • Publicerad:
    2019-10-11 18:01