MÅNGKULTUREN. ”Vadå flykting? We run the streets!”, raljerar en grupp afghanska ”rappare” i en ny musikvideo.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Vissa tyckte våra liv e spel Så vi spelar om livet 💉🔥🇦🇫

Ett inlägg delat av #ToPGzZ 🔥 (@_sarkar_194)

— Vadå flykting? We run the streets (Vi kontrollerar gatorna), sjunger afghanerna i sin nya musikvideo.

Afghanerna i videon dansar, gör gängtecken och pistoltecken med händerna samt pekar finger mot kameran. Videon är uppladdad på Instagram av användaren “_sarkar_194”.

På Instagramprofilen finns liknande videor och bilder där afghanerna rappar om kriminalitet och poserar maskerade. Det finns även ett inlägg av användaren där han klagar på att afghaner behöver arbeta och betala skatt.

“När man fyller 20 år så måste man klara sig själv Yäni [slang för ”alltså”, reds. anm.} man måste jobba och allt de här… (klara sig själva) och så som alla vet när man jobbar så betalar man skatt det spela inga roll vart du kommer ifrån… du måste betala skatt. […] Vem ska jag betala skatt till? Vem ska jag säga till att ni har tagit våran skattepengar och sånt grejer…” står det i ett av afghanens instagraminlägg.

Hiphop-låten framförs på en blandning av engelska och “svenska” med förortsslang. Texten handlar om att sälja cannabis, skjuta folk med pistoler och att “flyktingar kontrollerar gatorna”. De afghanska ”artisterna” hävdar också att deras kriminella beteende beror på orättvisor.


  • Publicerad:
    2020-03-27 06:00