MÅNGKULTUREN. En kvinnlig butiksanställd var nära att bli våldtagen av en afghansk man som hotade henne med kniv. Händelsen inträffade i en ICA-butik i i Norsjö kommun i Västerbotten i mitten av januari.

Inte ens på jobbet går man säker från mångkulturen. Genrebild. Foto: Janee (CC BY-SA 3.0).

En afghansk medborgare, folkbokförd i Sverige, försökte i mitten av januari våldta en kvinnlig medlem av personalen i en ICA-butik. Våldtäktsförsöket skedde vid 17-tiden på ICA Supermarket på Kusforsvägen 3 i Norsjö kommun i Västerbotten, skriver Samhällsnytt.

Den 20-årige afghanen knivhotade kvinnan, som arbetade i ett sidoutrymme i butiken, och krävde att ha sex med henne. Kvinnan lyckades dock ropa på hjälp.

Flera personer kom till undsättning och afghanen valde att fly från platsen.

Polisen lyckades spåra upp mannen och en timme senare greps han i en bostad. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till grov våldtäkt.

Lokaltidningen Norran har skrivit om häktningsförhandlingen och hur afghanen försökte försvara sig med orden:

Det är inte avgörande om tjejen vill ha sex eller inte. Alla behöver ha sex.

Den afghanske mannen har tidigare begått brott i vårt land, något som han även dömts för. Han fälldes den 23 november 2020 i Skellefteå tingsrätt för olaga hot och misshandel.

Trots att rättens bedömning då var att en månads fängelse skulle varit ett lämpligt straff, så valde man den gången att nöja sig med att utdöma 50 timmars samhällstjänst.

 


  • Publicerad:
    2021-01-29 17:50