MÅNGKULTUREN. En knivbeväpnad rånare försökte stjäla en jacka från en klädbutik i Varberg. När butiksägaren konfronterade mannen uppstod tumult och rånaren brottades ner.

I fredags förmiddag försökte en man i tjugoårsåldern stjäla en dyr jacka från en klädbutik i Varberg. Mannen provade först en jacka värd 9 000 kronor, som han sedan försökte att smita ut från butiken med.

Butikens ägare, Jens Bergqvist såg att mannen försökte stjäla jackan och konfronterade honom vid utgången. När Bergqvist bad mannen att ta av sig jackan drog han plötsligt fram en kniv och började hota butiksägaren.

— Han var märkbart påverkad av något och stod cirka en meter ifrån mig. Men jag fick tag i hans arm och bröt upp den, och var lite oöm mot honom så att han släppte kniven. Sedan brottade jag ner honom, säger Bergqvist till Expressen.

Han lyckades sedan hålla fast rånaren tills polisen kom och omhändertog mannen. Insatsen berömdes sedan av polisen, butiksägaren berättar också att han tidigare arbetat som ordningsvakt och hållit på med brottning.

— Ja det sitter i. Jag har varit med om olika situationer tidigare, även om det inte handlat om något sånt här. Men jag blev väldigt fokuserad och hade full koll på situationen. Annars hade jag släppt i väg honom, förklarar han.


  • Publicerad:
    2021-02-07 18:00