MÅNGKULTUREN. Tågföretaget SJ överväger nu att sluta stanna sina tåg i Kumla. Anledningen är ”allvarliga ordningsproblem” vid hållplatsen. 

Genrebild. Foto: CC public domain.

Tågföretaget SJ överväger nu att sluta stanna sina tåg vid tågstationen i Kumla. Anledningen är att personal och resenärer drabbats av ”allvarliga ordningsstörningar”. SJ bedömer vidare att det är en risk för sin personal om tågen fortsätter att stanna i Kumla.

Politiker, Polisen och SJ har tillsammans haft möten för att försöka stoppa våldsamheterna vid tågstationen. Man har också sett till att fler väktare patrullerar runtomkring tågstationen, dock utan framgång.

— Det vi har sett är egentligen att det förekommer allvarliga ordningsproblem i de centrala delarna av både Kumla och Hallsberg. Det här märker vi även ombord på våra tåg. Det här skapar ju otrygghet både för de som reser med tågen men också för vår personal, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ, till Sveriges Radio.

— Det förekommer hot, glåpord och personal har fått sparkar. Det är en ovanligt otrygg situation både i centrala Kumla och Hallsberg, men också ombord på tågen, fortsätter Kyrk.

Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kumla, ser allvarligt på situationen.

— Det här måste vi få slut på. Och vi ska göra allt vad vi kan för att de här personerna inte ska uppehålla sig i våra områden för tågtrafik och de ska inte uppehålla sig och stöka här i Kumla. Vi vet ju inte om det är Kumlabor, de kan ju komma precis vart som helst ifrån på den här sträckan, konstaterar Hansson inför Sveriges Radio.

Nordfront noterar att de våldsamma personerna inte bara kommer utifrån Kumla, utan att de snarare hör hemma på helt andra platser i världen.


  • Publicerad:
    2021-01-30 18:10