INRIKES. Under natten inträffade en explosion i den mångkulturella Stockholms-förorten Tensta. Explosionen skedde vid entrén till ett bostadshus, och har orsakat ett hål i byggnadens fasad.

Polisen larmades vid 02:37 i natt om en explosion vid ett bostadshus i den mångkulturella förorten Tensta. Explosionen har orsakat ett hål i byggnadens fasad, men polisen vill inte uttala sig om hur omfattande skadorna är.

Nationella bombskyddet har varit på plats och undersökt ett misstänkt föremål som tros ha orsakat explosionen. Man har också kunnat hitta splitterskador i omkringliggande bostadshus. Boende i området har inte behövts evakuerats och ingen verkar ha skadats.

Polisen har under natten knackat dörr och frågat grannar om de sett något.

Mats Eriksson, presstalesperson från polisen säger till SVT Nyheter att man har delgivits iakttagelser från grannar. Polisen utreder nu om brottet kan ha någon koppling till tidigare händelser.

— Vi börjar bli klara på platsen. Vi har haft en större avspärrning som vi har börjat minskat ned på. Men delar av avspärrningarna ska behållas, sade Eriksson i morse.

Ingen misstänkt är gripen, men polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.


  • Publicerad:
    2021-01-30 15:30