Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Explosion i mångkulturella Tensta

INRIKES. Under natten inträffade en explosion i den mångkulturella Stockholms-förorten Tensta. Explosionen skedde vid entrén till ett bostadshus, och har orsakat ett hål i byggnadens fasad.

Gängkriminella utfärdade utegångsförbud i Tensta

MÅNGKULTUREN. Gängkriminella i det mångkulturella området Tensta utfärdade i somras ett utegångsförbud för civilbefolkningen efter klockan 18. Polisen har fram tills nu varit förtegna om händelsen.  

Misstänkt bidragsfusk – AF betalade 21 miljoner för “ökad trygghet och integration”

INRIKES. Ett omfattande bidragsfusk misstänks i Tensta där Arbetsförmedlingen betalade ut 21,2 miljoner kronor till ett antal föreningar för ”ökad trygghet” i området. Ett flertal föreningar misstänks ha startats enbart för att få ut bidraget.

”Hollywoodfrun” Isabel Adrian rånad – kenyansk festfixare och VD ledde ligan

BROTT. En ”festfixande” och företagande kenyan var huvudmannen i den liga som rånade den så kallade Hollywoodfrun Isabel Adrian i ett parkeringshus i Stockholms finare delare.

Salafistisk predikant blev “årets folkbildare”

INRIKES. Salafisten Moosa Assal vann priset ”årets folkbildare” på Förortsgalan 2019.

Manifestation i förorten med korta kjolar

STOCKHOLM. Den 22 april kommer manifestationen ”Reclaim the suburbs” att äga rum på torget i den invandrartäta förorten Tensta i Stockholm, där deltagarna uppmanas att bära korta kjolar eller shorts.

Sverige närmar sig polisstat

INRIKES. På grund av att grova våldsbrott nu har blivit vardag i stora delar av landet kommer polisen att ta hjälp av sofistikerade övervakningsverktyg för att komma till bukt med problemen.

Gravid kvinna rånad mellan Rinkeby och Tensta

STOCKHOLM. En gravid kvinna blev nyligen överfallen av fem ynglingar på en fotbollsplan mellan de mångkulturella stadsdelarna Rinkeby och Tensta.

Rättssystemet i Sverige kollapsar

INRIKES. Den danska tidningen Kristeligt Dagblad skriver om att Sverige står inför en systemkollaps. Massinvandring, kriminella ligor och religiös extremism gör att den svenska polisen känner sig ovanligt pressad, skriver tidningen.

“Svenska” plundrare slog till under strömavbrott

STOCKHOLM. Under söndagskvällen drabbades de mångkulturella stadsdelarna Tensta och Rinkeby i Stockholm av ett större strömavbrott. Omkring 12 000 abonnenter ska under två timmar ha saknat ström.

Upplopp i Tensta

TENSTA. Just nu pågår ett upplopp i Stockholmsförorten Tensta. Ett 50-tal personer kastar sten och brandbomber mot polisen.