DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. En afghan som egentligen skulle utvisats men som fick stanna genom gymnasielagen, misstänks nu för en bestialisk våldtäkt av en ung förståndshandikappad kvinna i Huddinge. Kvinnan fick hållas nedsövd på sjukhuset på grund av svåra skador.

Genrebild. Foto: Pxhere (Public Domain).

En ung handikappad kvinna blev den 15 januari våldtagen av en bestialisk förövare i Huddinge. Våldtäkten resulterade i svåra skador och den unga kvinnan fick vårdas nedsövd på sjukhus, skriver Aftonbladet.

Kvinnan var enligt uppgifter under 20 år vid tillfället och har en intellektuell funktionsnedsättning.

Senare kunde kvinnan peka ut en man i 20-årsåldern som nu häktats, misstänkt för våldtäkten.

Mannen är en afghansk medborgare som år 2018 fick ett utvisningsbeslut men som genom politikernas försorg kunde stanna i Sverige.

I och med den kontroversiella gymnasielagen gavs runt 10 000 afghaner, som befann sig illegalt i landet, amnesti för att studera vid gymnasiet i vårt land. Lagen mötte hård kritik från bland annat lagrådet, men regeringen drev ändå igenom lagen som gav så kallade ”ensamkommande barn” – många med riklig skäggväxt och vikande hårfäste – möjlighet att stanna i landet.

Av ett beslut från Migrationsverket 2018-01-10 framgår att den nu häktade mannens ansökan om uppehålls- och arbetstillstånd, flyktingstatusförklaring och skyddsstatusförklaring skulle avslås, bland annat eftersom mannen bedömdes vara äldre än han uppgett, skriver Samnytt.

Migrationsverket poängterade att mannen var ”en frisk, arbetsför ung man” och att han ansågs ha goda möjligheter att klara sig i Afghanistan, där han levt större delen av sitt liv.

Afghanen fick till slut ändå stanna i Sverige med stöd av gymnasielagen, som den rödgröna regeringen drev igenom med stöd från Centerpartiet.

En före detta god man till afghanen har uppgett att mannen aktivt tränade kampsport, däribland MMA, vilket skulle kunna förklara den unga kvinnans svåra skador. Afghanen ska enligt den före detta goda mannen redan tidigare figurerat som misstänkt i en annan våldtäktsutredning. Den kom dock att läggas ned.


  • Publicerad:
    2021-02-03 17:15