MÅNGKULTUREN. Den afghanska toppolitikern Razaq Ahmadzai plockar ut svenska pensionsutbetalningar för sin sedan länge avlidna mor.

Bild: Exakt24/Facebook/hitta.se.

Inte bara de afghanska ”skäggbarnen” är bedragare i Sverige; även den 58-årige afghanska toppolitikern Razaq Ahmadzai plockar ut svenska pensionsutbetalningar för sin mor som dog för tre år sedan.

Razaq Ahmadzai väntas få en tung politisk post i Afghanistans nya regering. Samtidigt som han lever ett framgångsrikt lyxliv i sitt hemland är han skriven i Sverige under annat namn och lever på svenska pensionsutbetalningar till sin döda mor, skriver Exakt24.

I sitt hemland lanseras han inför valet som ”internationell affärsman” med ”stora framgångar i Sverige” bakom sig. Fria Tider (FT) har tagit del av en kampanjvideo inspelad i trädgården till hans lyxvilla i ett av huvudstadens mest exklusiva bostadsområden.

— Efter att ha spenderat en stor del av mitt liv i Sverige blev min längtan efter Afghanistan och dess klimat för stor, säger Ahmadza i videon, enligt FT.

Razaq Ahmadzai är dock samtidigt skriven på en adress i Göteborg. Att han kan kvittera ut sin döda mors pensionspengar beror på att han har hållit hennes död hemlig för pensionsmyndigheten i Sverige. Strax efter moderns död registrerades hon i Skatteverkets register istället som ”utvandrad” till Afghanistan, det ”farliga” land till vilket ”ensamkommande barn” inte kan skickas på grund av den ”bristande säkerheten” i landet.

Ahmadzai har också ljugit om sin ålder. Han är egentligen fem år yngre än vad han uppgivit till de svenska myndigheterna, vilket kommer att tidigarelägga pensionsutbetalningarna till honom. Han har dessutom skuldsatt sig med hundratusentals kronor. Svenska staten är en av fordringsägarna.

Etablissemangsmedia har känt till bedragaren länge – men tigit
Dessvärre har etablissemangsmedia i Sverige valt att tiga om ärendet, trots att Göteborgsposten (GP) kände till bidragsfusket redan för tre år sedan, ungefär vid tiden för moderns död. Trots det valde tidningen att inte vidare undersöka eller rapportera om den afghanske bedragaren. FT:s källa gav uppgifterna till GP:s journalist Filip Lyrheden som istället valde att skydda den utländske bedragaren.

Det är bara några veckor sedan Iraks försvarsminister avslöjades som bidragsfuskare på svenska skattebetalares bekostnad och han han trots sin regeringspost i Irak var folkbokförd i Sverige, från vilket han nu enligt myndigheterna har ”utvandrat”.

Flera kritiker utanför de mest etablerade massmedierna har pekat ut regeringens socialdemokratiska finansminister Magdalena Andersson som skyldig till problemet med bidragsfusket i Sverige som är mycket omfattande.

En stor bov i dramat är enligt bland andra nationalekonom Hans Jensevik de så kallade samordningsnummer som ”flyktingar” och ”asylsökande” får sig tilldelade. Dessa gör det lätt för en och samma person att ha multipla identiteter och därmed kamma in stora bidragssummor.

Entreprenören Christer Bigander har på Swebb-TV vittnat om hur rasfrämlingar utbildas i främmande länder för hur de maximalt ska utnyttja det svenska bidragssystemet. Med sina multipla identiteter kan de leva gott på sina flerfaldiga bidragspengar från Sverige i sina hemländer, eller investera dem i egen affärsverksamhet i de länder där de trivs bäst.

Att Magdalena Andersson utpekas som särskilt skyldig beror enligt flera kritiker på att hon redan för flera år sedan från experthåll varnats för effekterna av regeringens hantering av samordningsnummer och frikostiga bidragspolitik till så kallade papperslösa individer, det vill säga illegala invandrare utan styrkt identitet.

Källor:
Razaq, 58, vann afghanska valet – går samtidigt på bidrag som ”Razag, 63” i Göteborg
Toppolitiker i Afghanistan – bidragsfuskare i Sverige
SwebbTV/Youtube: Hans Jensevik om samhällskontraktet och köp av röster
SwebbTV/Youtube: Christer Bigander om TV4 fake och asylbedrägerier


  • Publicerad:
    2019-12-23 16:15