Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

MUCF anklagar Romska ungdomsförbundet för ekobrott

Har anmält zigenarorganisationen till Ekobrottsmyndigheten Menar att föreningen fuskat till sig ett stort antal statliga bidrag.

S-topp avgår efter avslöjande om bidragsfusk

Fick över 700 000 kronor i ersättning för bostad Flyr när journalisterna ska ställa frågor.

Fifflande sossetidning tvingas betala tillbaka 172 000 kronor

Sosse begärde nästan 200 000 coronakronor från staten Visste att han inte var berättigad.

Iraks tidigare försvarsminister ger upp försöket att bli folkbokförd i Sverige

INRIKES. Iraks förre försvarsminister Najah al-Shammari, som under falskt namn fuskade till sig sjukbidrag i Sverige samtidigt som han var försvarsminister i Irak, har lagt ned processen att på nytt bli folkbokförd i Sverige. Nu skrivs målet av.

Misstänkt bidragsfusk – AF betalade 21 miljoner för “ökad trygghet och integration”

INRIKES. Ett omfattande bidragsfusk misstänks i Tensta där Arbetsförmedlingen betalade ut 21,2 miljoner kronor till ett antal föreningar för ”ökad trygghet” i området. Ett flertal föreningar misstänks ha startats enbart för att få ut bidraget.

Runt 200 000 personer i Sverige är skrivna på felaktiga adresser

INRIKES. Enligt Skatteverket är 200 000 personer skrivna på felaktiga adresser runt om i landet, varav hälften av dem har adress i Sverige men bor utomlands.

Afghansk toppolitiker plockar bidragspengar från Sverige

MÅNGKULTUREN. Den afghanska toppolitikern Razaq Ahmadzai plockar ut svenska pensionsutbetalningar för sin sedan länge avlidna mor.

Iraks förre försvarsminister har ”utvandrat” från Sverige

INRIKES. Najah al-Shammari, den bidragssnyltande förre försvarsministern som under falskt namn lurade till sig svenskt sjukbidrag är inte längre folkbokförd i Sverige.

Skandalen kring Iraks försvarsminister växer – hotar nu svenska medier

YTTRANDEFRIHET. Efter att nättidningen Nyheter Idag avslöjat att Iraks försvarsminister Najah al-Shammari är svensk medborgare, fuskar till sig bidrag, har anmälts för hustrumisshandel och har sexuella relationer med unga män, så hotar ministern att stämma svenska medier.

Invandrarföreningar anmälda för bidragsbedrägeri av MUCF

AVSLÖJANDE. Nordfront kan nu avslöja att flera av de fem ungdomsorganisationer som nyligen polisanmäldes för bidragsfusk av MUCF är invandrarföreningar.

Utlänning frias från grovt bidragsbrott: “Var för dålig på svenska”

ANARKOTYRANNI. En utländsk man frias från grovt bidragsbrott efter att rätten bedömt att hans bristande språkkunskaper var anledningen till hans handlingar.

Migranter bluffar till sig assistansersättning

INRIKES. En utredning av förhållandena inom assistansbranschen kommer under tisdagen att överlämnas till regeringen. Där framkommer bland annat att mellan 900 miljoner till 2 miljarder per år av assistansersättningen utnyttjas i brottsligt syfte.

“Apatisk” man körde bil, rökte vattenpipa och åkte på “semester”

BROTT. En familj blåste svenska skattebetalare på 6,5 miljoner kronor under en tioårsperiod. De åtalades i maj i år, och nu har domarna fallit.

Muslimsk friskola tilldelas miljoner – ingen kontrollerar hur de används

NORRKÖPING. En grundskola i Norrköping har under 7 års tid tilldelats 23 miljoner kronor i extrastöd från kommunen. Ingen vet däremot vad pengarna gått till då inga efterföljande kontroller har gjorts.