STOCKHOLM. Under söndagen hölls ett bisarrt möte för batikhäxor och deras sympatisörer för att ”stoppa utvisningarna till Afghanistan”. Nordfronts Mia Olsson begav sig dit för att dokumentera spektaklet.

Söndagen den 18 februari hölls ett möte med syfte att ”stoppa utvisningarna till Afghanistan” på Sergels torg i Stockholm. Jag begav mig därför till platsen där ett stort antal afghanska ”pojkar” och batikhäxor med sympatisörer deltog i det bisarra sektmötet.

Arrangörerna till spektaklet var #vistårinteut, Ung i Sverige och Elever mot utvisningarna.

Några av de som höll tal var Sara Edvardsson, en av grundarna av #vistårinteut, afghanerna Yahya Aliyar, Mahmood Rezaie och Fatemeh Khavari från Ung i Sverige, Emelie Hillert som är advokat i migrationsärenden, Sanna Westin från den så kallade flyktinggruppens riksråd (FARR) samt Ola Mattsson från Rädda Barnen.

Sara Edvardsson, en av grundarna av #vistårinteut. FOTO: Nordfront.

Talen innehöll främst snyfthistorier och annat trams, och en av de afghanska männen som talade valde även att jämföra repatrieringen av afghanerna med ”nazi-Tyskland”. Han sade bland annat att om utvisningarna fortsätter så är risken stor att en av historiens största sagor ”Förintelsen” kan hända igen.

Mellan talen uppmanades publiken att stå och hoppa tillsammans eller krama den som stod bredvid för att hålla värmen. En batikhäxa med en medhavd afghan försökte därför att omfamna mig men jag hann, som tur var, förskräckt ta mig därifrån illa kvickt.

När det hela började att avrundas så ställde ett gäng batikhäxor upp för att sjunga någon slags lovsång till afghanpojkarna, varpå en hög öronskärande så kallad sång inleddes. Den uppseendeväckande allsången kan ses och höras i videon som finns inbäddad i artikelns början.

Se bilder från sektmötet nedan (alla bilder tillhör Nordfront.se):


  • Publicerad:
    2018-02-18 17:45