INRIKES. En sorglig skara främlingsvurmare har gjort en snyftfilm tillägnad ”ensamkommande flyktingbarn”. Spektaklet finns att skåda på Youtube.

På Youtube har någon lagt upp en så kallad dokumentär som i själva verket är en snyftfilm som går under namnet ”Röster”. I filmen kan man skåda batikhäxor och hanrejar av alla dess slag sitta och gråta och tycka synd om både sig själva samt de afghanska männen som ofta även benämns som ”ensamkommande flyktingbarn”.

Röster är en dokumentärfilm om vad som hänt med civilsamhället som engagerat sig för ensamkommande barn- och ungdomar; i dess kamp för mänskliga rättigheter och för människovärdet. Det är tusenden som nu måste överleva i ett nytt land som de inte känner, i ett krig som inte riktigt går att ta på. Priset som det här landet kommer få betala med trasiga medborgare som vänder ryggen till de styrande och myndigheter är oändligt mycket större än pengarna som lagts på de asylsökande. Vad det här kommer leda till, vet ingen. Det här är ett tidsdokument. Skapat för nutid och för framtid.

Den så kallade dokumentärfilmen är gjord av journalisten Anna-Lena Norberg, läraren Terese Hansen samt ”flyktingbarnen” Ahmad Rahimi och Mojtaba Alizada.

Trots att kommentarerna till filmen på Youtube är få, är de människor som orkat se igenom den inte övertygade nog för att överösa skäggbarnen med sina sympatier.

”Vad är det med dessa klimakteriesuggor och deras behov av att sexuellt utnyttja unga män från exotiska länder? Är anledningen till att de vurmar för unga män från Afghanistan att de kan spara in några Gambiaresor varje år?”, skriver en person.

”världens finaste människor?! hahahaha, aldrig hört och sett så mkt skitsnack i mitt liv. Tro mig, jag vet hur de beter sig på boendena”, skriver en annan.

”Varför har dessa vuxna barn inte blivit tillbaka skickade än? Tragiskt, det är ju faktiskt 2018!! Det är krig och unga män flyr ifrån sina familjer, sina mödrar”, skriver en tredje.

För de som av någon anledning vill se filmen så finns den nedan:


  • Publicerad:
    2018-06-19 08:00