INRIKES. En kvinnlig anställd på ett HVB-hem i Västsverige utreds för ”våldtäkt mot barn” då hon haft en sexuell relation med ett av boendets skäggbarn. 

En batikhäxa anställd på ett HVB-hem för så kallade ensamkommande flyktingbarn i Västsverige utreds nu för ”våldtäkt mot barn”. Detta uppdagades efter att socialtjänsten i kommunen fick in uppgifter om att en kvinnlig anställd hade en onaturlig relation till en av ”pojkarna” på boendet.

Det var dock skäggbarnet själv som hade berättat för en annan i personalen om att han haft sex med kvinnan vid flertalet tillfällen, någonting som han också sägs ”ska ha mått mycket dåligt av i efterhand”. Enligt den så kallade Lex Sarah-anmälan som kommunen lämnat in till Institutionen för vård och omsorg (IVO), ska ”övergreppen” skett under våren men blivit kända först i augusti.

— Rubriceringen är våldtäkt mot barn och det blir det ju alltid då målsäganden är ung, säger åklagaren Berit Andreasson som håller i förundersökningen.

Skäggbarnet, som enligt brottsrubriceringen har uppgett sig vara under 15 år, ska i förhör ha sagt att han tillslut nekat kvinnan mer sex. Detta var enligt uppgift inte någonting som hon hade accepterat, varpå hon då istället ska ha börjat ”försöka utöva påtryckningar” via sms och Facebook. ”Pojken” säger även att fler av ”barnen” på boendet ska ha blivit utsatta av kvinnan.

Efter att uppgifterna inkom till socialtjänsten gjorde de i sin tur en polisanmälan. Batikhäxan blev då samtidigt avstängd från sitt arbete, dock sitter hon just nu hemma med bibehållen lön.

Källa: 
Kvinna på HVB-hem utreds för våldtäkt på flyktingbarn 


  • Publicerad:
    2017-09-09 09:00