Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

FILM: Nya Tider granskar HVB-hem i ny dokumentär

MÅNGKULTUREN. En avslöjande videodokumentär berättar om missförhållandena på HVB-hem i Sverige. Inte endast rasfrämlingar beter sig illa, utan även kommunpolitiker och tjänstemän som mörklägger problemen. Sanna Hill på tidningen Nya Tider har gjort en avslöjande dokumentär om HVB-hem i södra Sverige. Situationen på hemmen är ofta katastrofal, liksom effekterna på samhället. Resurser förstörs och slösas […]

Nu åtalas de tre afghanerna för gruppvåldtäkten i Husby

VÅLDTÄKTSEPIDEMIN. Igår kom åtalet mot de tre afghanerna som misstänks ha våldtagit en flicka i Husby. Även en flicka under 15 år ofredades sexuellt och misshandlades vid samma tillfälle.

Ny batikhäxeskandal: HVB-kvinna utreds för “våldtäkt mot barn”

INRIKES. En kvinnlig anställd på ett HVB-hem i Västsverige utreds för ”våldtäkt mot barn” då hon haft en sexuell relation med ett av boendets skäggbarn.  

Kvinna misstänks för att ha sexutnyttjat skäggbarn

BROTT. En kvinna som driver ett HVB-hem för så kallade ensamkommande flyktingbarn misstänks för att ha utnyttjat flera av “tonårspojkarna” på boendet.

Begärs häktade för våldtäkt mot barn på boende

INRIKES. En pojke på ett boende i Sjuhärad har blivit våldtagen av två 16-åriga pojkar som även de är hemmahörande på samma boende. Nu begärs gärningsmännen häktade för barnvåldtäkt.

Misstänkt gruppvåldtäkt i Kalmar

KALMAR. Under torsdagen blev en 17-årig flicka överfallen nära ett HVB-hem i Kalmar län av flera män och sedan våldtagen av minst en av dem.

Boende i Tibbarp slipper planerad ockupationsbas

BJUV. Kommunstyrelsen i det skånska Bjuv beslutade vid sitt senaste möte i juni att den planerade ockupationsbasen för rasfrämlingar (HVB-hem) inte kommer att byggas på Tibbarpstomten på Norra Storgatan i Bjuv. Kommunen kommer istället köpa platserna i närliggande kommuner.

Inga brister när “flyktingbarn” mördade 22-åriga Alexandra

BROTT. Inspektionen för vård och omsorg har konstaterat att det inte fanns några brister på det HVB-hem där ett så kallat flyktingbarn mördade den 22-åriga Alexandra Mezher.

Grov misshandel på HVB-hem

VAGGERRYD. Under natten begicks ett grovt våldsbrott på ett HVB-hem i Vaggerryds kommun.

Nu inleds rättegången för HVB-mordet

INRIKES. Idag inleds rättegången mot mannen som knivhögg en anställd på ett HVB-hem till döds. Offret, en 22-årig kvinna, arbetade vid händelsen ensam på hemmet för ensamkommande barn.

Lokalpolitiker i Ånge misstänks vilja öppna HVB-hem vid grundskola

ÅNGE. Ånge kommuns oppositionsledare Leif Edh bygger för tillfället om en fastighet så att den ska kunna fungera som bland annat ett HVB-hem. Vad som skulle kunna ses som särskilt bekymmersamt är att fastigheten ligger mitt emot en grundskola.

Politiker kritiseras efter han sagt “negerby” och “kvinnogöra”

INRIKES. En lokalpolitiker i Timrå får stark kritik från liberalt håll. Han ska ha sagt orden ”negerby” och ”kvinnogöra” när han pratade om hem för ensamkommande flyktingbarn.