Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Afghanen dömdes slutligen för sexuellt ofredande i Umeå

Av Tobias Lindberg, 2018-05-29
informationskriget@protonmail.com

MÅNGKULTUREN. Slutligen dömdes afghanen i Umeå som Nordfront tidigare rapporterat om för sexuellt ofredande. Kvinnan hade lyckats slita sig loss och ringde sin pojkvän som kort därefter lyckades gripa gärningsmannen.

Nu har domen fallit i det mål som Nordfront har rapporterat om tidigare där afghanen Farid Sultani (19991013-5590) stod åtalad vid Umeå tingsrätt för sexuellt ofredande. Det var den 17 mars i stadsdelen Ålidhem som afghanen hade angripit en svensk kvinna som var på väg hem efter att ha varit på en fest. Som tur var så lyckades kvinnan fly och ringa sin pojkvän Martin som inte var långt bort. I domen beskriver kvinnan:

När hon kom in på Pedagoggränd märkte hon att en kille gick bakom henne. Hon började gå lite snabbare. Han kom upp bakom henne, tog tag och höll fast henne i ett grepp om midjan. Han tog ett grepp om hennes stjärt och sa ”hallå, hallå hur är det?”. Han försökte ta henne på underlivet men nådde inte med handen. Han pratade svenska med brytning. Hon slog till honom med sin arm och började gå ännu snabbare. Han kom efter henne och tog åter igen tag om henne, den här gången hårdare. Hon kämpade för att ta sig loss och lyckades. Hon fick upp sin telefon och ringde till Martin samtidigt som hon sprang hem till hans bostad. Under samtalet var hon ”hysterisk”. Hon beskrev hur killen som angripit henne såg ut. Hon hörde sedan hur Martin pratade med någon och kände igen rösten på den personen som han pratade, vilket alltså var den killen som just angripit henne. Martin tog en bild av den han pratade med och skickade till henne. Hon kände igen honom som angriparen.

Pojkvännen Martin berättade att Sultani som han hade gripit försökte fly flera gånger under tiden de väntade på polisen.

En enig domstol dömde Sultani för sexuellt ofredande till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan samt böter till kvinnan på 8231 kronor. Varför straffet blev så lågt framgår inte, men att Sultani står registrerad som 18 år gammal kan vara en orsak. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

Inledningsvis var Sultani misstänkt för våldtäktsförsök och polisen misstänkte att han kanske kunde vara skyldig till flera av de överfall och sexuella övergrepp som drabbat stadsdelen den senaste tiden. Informationskriget har tidigare skrivit om några av dessa våldtäktsförsök här och Aftonbladet sammanfattar ett stort antal av dem här. Åklagaren åtalade slutligen mannen den 12 april för sexuellt ofredande, då bevisen troligtvis inte räckte för mer än så.

Ursprungligen publicerat på Informationskriget.se

Källa:
Umeå TR B800-18 Dom 2018-05-29


  • Publicerad:
    2018-05-29 16:40