MÅNGKULTUR. I lördags kväll blev en 18-årig norrman ihjälstucken i Vadsö. En misstänkt gärningsman greps några timmar senare med kniven som användes i dådet. Den misstänkte är en 17-årig afghansk man med tillfälligt uppehållstillstånd som kom till Norge under 2015.

Det var lite före klockan tio under lördagskvällen som polisen i Finnmark fick larm om en knivskärning i en matvarubutik i Vadsö. Offret, som arbetade i butiken, var den 18 år gamla Håvard Pedersen. Han avled senare av sina skador.

Efter ett stort polispådrag där bland annat helikopter användes så kunde en 17-årig man gripas nästan fyra timmar efter knivattacken. Han ska då även ha innehaft kniven som användes i dådet.

– Det finns ingen känd relation mellan den avlidne och offret och polisen har ännu inte bildat sig en uppfattning om orsak eller motiv till händelsen. Det kommer förundersökningen försöka att reda ut, sade chefen för Varanger polisdistrikt, Unni P. Stock, i ett pressmeddelande på söndagsmorgonen.

Den dråpmisstänkte 17-åringen har tillfälligt uppehållstillstånd i Norge och kom som ensamkommande från Afghanistan under 2015.

Källor:
https://www.tv2.no/nyheter/9972925/
https://www.tv2.no/nyheter/9973253/


  • Publicerad:
    2018-07-17 20:40