MÅNGKULTUREN. Trots att det var flera ungdomar som misstänks ha gruppvåldtagit kvinnan inne i samlingslokalen på Lindängen så är det bara en av dem som åtalas för detta. Två till åtalas i samma mål för bedrägeri.

Tisdagen den 6 mars greps och anhölls fyra ungdomar misstänkta för att natten mellan den 2 och 3 februari 2018 ha gruppvåldtagit en vuxen kvinna i en samlingslokal på Kantatgatan 72 på Lindängen i stadsdelen Fosie i Malmö. Två av de som anhölls var 15 år gamla och två var 16 år. Ytterligare tre ungdomar misstänks ha deltagit i gruppvåldtäkten, men greps och anhölls aldrig. Av dessa var två yngre än 15 år gamla. Bara två av ungdomarna häktades under ett par dagar, men släpptes sedan.

Kantatgatan 72. Klicka för större bild.

Max Manskov. Klicka för större bild.

Av de sju som var inblandade så åtalas nu Max Manskov (20010327-6135) för grov våldtäkt och bedrägeri, medan Leonardo Kwiek (20021121-0513) och Muhammed Voca Rexhepi (20030121-8798) bara åtalas för bedrägeri.

I åtalet beskrivs hur ungdomarna misstänks ha drogat kvinnan och sedan fört med sig henne till samlingslokalen där de sedan våldtog henne.

Max Manskov har tillsammans och i samförstånd med andra okända gärningsmän tvingat målsäganden, genom våld och genom att otillbörligt utnyttja att hon på grund av drogpåverkan befunnit sig i en särskilt utsatt situation, till att företa och tåla en sexuell handling bestående i oralt samlag som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag.

Våldet har bestått i att gärningsmännen tagit tag om målsägandens huvud och axlar så att sårmärke uppstått i nacken och tryckt ner målsäganden på golvet vilket medfört smärta och begränsat hennes rörelsefrihet.

Det hände någon gång under natten mellan den 2 februari och den 3 februari 2018 på Kantatgatan 72 i Malmö.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom fler än en deltog i övergreppet.

Det är alltså flera som samtidigt har våldtagit kvinnan eller hjälpt till att våldta henne, så det handlar alltså om en gruppvåldtäkt. Att det trots detta bara är en av sju misstänkta som åtalas för gruppvåldtäkten har sannolikt att göra med dels möjligheten att bevisa vem som gjort vad och dels med att två av de inblandade inte var straffbara eftersom de var yngre än 15 år.

Bedrägeriet hade med att göra att de tre åtalade ungdomarna även lurade kvinnan att lämna ifrån sig sitt kontokort med tillhörande pinkod.

Leonardo Kwiek. Klicka för större bild.

Kwiek som bor med sin familj i samma hus i trappuppgången intill adressen där gruppvåldtäkten skedde kan mycket väl vara zigenare. På sociala medier står det att den Kwieks föräldrar kommer från Belgrad, men de ser nästan lite indiska ut. Troligtvis var det via familjen Kwiek som ungdomarna hade tillgång till festlokalen.

Det gick tyvärr inte att hitta någon bild på Rexhepi.

Om någon har mer uppgifter om fallet eller fler bilder på de inblandade så är det bara att höra av sig till Nordfront.

När ungdomarna häktades den 9 mars så sände SVT Sydnytt detta inslag där en talesperson för socialtjänsten i Malmö trivialiserar gruppvåldtäkten genom att framställa det som att även ungdomarna är offer. Det hela rör upp minnen av hur dåvarande rikspolischefen Dan Eliasson i en intervju, efter att en så kallad ensamkommande hade mördat en ung kvinna, ägnade mer tid och tankar åt att undra över vad det var för trauma som mördaren bar med sig än vad han ägnade åt kvinnan som hade blivit mördad.

Här är intervjun med Dan Eliasson där han tycker synd om mördaren.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se

Källa:
Åtal Malmö TR B1236-18 Aktbil 40


  • Publicerad:
    2018-05-31 07:00