INRIKES. Efter att ett flertal överfallsvåldtäkter inträffat i Malmö den senaste tiden så avråder nu polisen stadens kvinnor från att gå ut ensamma kvällstid.

Efter en våg av överfallsvåldtäkter avråder nu Malmöpolisen stadens kvinnor från att gå ut ensamma.

Den senaste tiden har ett stort antal överfallsvåldtäkter inträffat i den mångkulturella staden Malmö, bland annat en grov gruppvåldtäkt på en 17-årig kvinna. På grund av detta går nu polisen ut och varnar stadens kvinnor från att gå ut ensamma på kvällen.

— Jag vill säga att man bör ha extra försiktighet och kanske inte gå ensam utan tänka sig för innan vi klarlagt vad som hänt. De här predatorerna riktar in sig på ensamma kvinnor som rör sig själva ute. Man ger sig kanske inte ut ensam i becksvarta områden utan ska man vara ute kan man gå två och två eller i grupp, säger Anders Nilsson från Malmöpolisen till SVT.

Nilsson säger även att det kan finnas en koppling mellan våldtäkterna. Inre befäl Mats Attin menar även, speciellt i fallet med 17-åringen, att det förekommit ”en särskild hänsynslöshet och grymhet”.

— Vi har varit poliser länge flera av oss, jag har jobbat i 35 år, och vi har inte varit med om något sådant här tidigare. Man har verkligen passerat en gräns, det är en mycket ovanlig behandling, säger Attin till SVT Nyheter.

Hans lösning på problemet är dock inte att utvisa gärningsmännen, utan att utöka övervakningen av stadens invånare genom att placera ut fler kameror.

Även statsminister Stefan Löfven har kommenterat våldtäkterna.

— Det är oacceptabelt att människor inte ska våga gå ut. Polisen kommer att få ännu mer resurser, och vi tillför nu mer resurser till myndigheter än vad man begärt, säger den invandringsvurmande statsministern.

Källor:
Polisen avråder: ”Gå inte ensam i becksvarta områden”
Stefan Löfven: ”Det är oacceptabelt att människor inte ska våga gå ut”


  • Publicerad:
    2017-12-17 23:00