INRIKES. Två män från Syrien och en man från Palestina sitter anhållna misstänkta för den molotovattack som skedde mot synagogan i Göteborg i lördags. Dessa ska ha kommit till Sverige tidigare i år.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur synagogan i Göteborg utsattes för ett brandattentat i lördag. Ett flertal maskerade personer ska ha attackerat det judiska templet med så kallade molotovcocktails. Räddningstjänsten lyckades dock släcka branden innan den hann sprida sig till närliggande byggnader.

Tre män greps och anhölls misstänkta för dådet. Männen, som är 18, 20 och 21 år gamla, sitter anhållna i väntan på att åklagare Stina Lundqvist ska ta beslut om de ska begäras häktade.

Nu har det framkommit att två av de anhållna kommer från Syrien och en från Palestina. Samtliga ska ha kommit till Sverige tidigare i år.

Attacken kom efter en pro-palestinsk protestaktion i Malmö under lördagen, som hölls som en reaktion mot Donald Trumps beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Demonstrationen fick en starkt antijudisk karaktär, med demonstrationsdeltagare som bland annat skanderade att ”vi ska skjuta judarna!”.

Källa:
Misstänkta för attack mot synagogan kom nyligen till Sverige


  • Publicerad:
    2017-12-12 09:15