FRÄMLINGSINVASIONEN. Efter ännu ett brutalt mord på en tysk som myndigheterna sopar under mattan, blir tyskarna allt mer inställda på att ta lagen i egna händer.

Förra onsdagen hittades den islamkritiske nationalisten Marcel Kuschela död mitt i staden Mönchengladbach, nära Düsseldorf i Tyskland.

Kuschela var känd för att ha samlat fotbollssupportrar i stora, ibland våldsamma demonstrationer mot främlingsinvasionen och i synnerhet mot islamistiska extremister. De största demonstrationerna samlade över 5 000 deltagare.

Men även fastän Kuschela var känd för sitt långvariga engagemang mot den islamistiska extremismen och ständigt var hotad av muslimer, anser polisen att det inte var frågan om ett mord. Efter en rekordsnabb utredning och en obduktion som blev klar bara timmar efter att han hittats död, heter det istället att Kuschela i ett ”självmord” hade huggit sig själv i överkroppen med ett mycket stort antal knivhugg och sedan förblött. Det så kallade självmordsvapnet låg kvar på platsen när han hittades.

Varken polis eller åklagare kan förklara varför han skulle göra så, i strid med hans vänners uppgifter om att han var glad och mentalt stabil och inte hade några skäl alls till att begå självmord. Enligt polisen gav heller inte övervakningskamerorna på platsen något material som var användbart i utredningen. Det korta meddelandet från utredaren till tidningen Express lyder:

— Utredningen bekräftar att det var ett självmord i vilket den 32-åriga mannen tog sitt eget liv med en kniv.

Närmare 250 vänner och bekanta till den mördade unge mannen anordnade en sorgemanifestation vid platsen där han hittats. Inga incidenter inträffade under manifestationen eftersom inga vänsterextrema grupperingar vågade anordna någon motdemonstration.

Att det rasistiska ”antirasitiska” nätverket ”Mönchengladbach står emot,” som består av flera vänsterextrema organisationer, valde att inte utlysa en motdemonstration berodde enligt dem själva på att de var rädda för att det skulle bli våldsamma konfrontationer med nationalisterna. De påstår sig också vara rädda att mordet kan leda till en folklig motreaktion likt den som skedde i Chemnitz där tusentals tyskar under den senaste tiden på gatorna protesterat mot alla mord som invandrare begår på tyskar.

På sociala medier sprids nu många budskap om att tyskar inte kan lita på staten eller polismakten för att få skydd utan måste skydda sig själva, och att tyskar måste göra motstånd mot invandrarvåldet. Detta har föranlett att Mönchengladbachs borgmästare Hans Wilhelm Reiners uttalat sin oro i massmedia:

Jag blir väldigt oroad när jag läser om att uppmaningar om att ta sig till Mönchengladbach för att jaga ifatt mördaren efter det här fruktansvärda våldsdådet. Jag litar på vår polis, som kommer att göra allt i sin makt för att klargöra fakta så snabbt som möjligt, och vår rättsstat som kommer att ställa den skyldiga parten inför rätta. Återhållsamhet är nu dagordningen för alla sidor.

Men återhållsamheten gäller i praktiken bara tyskar även i detta fall. Det är få som litar på myndigheterna, vilket är förståeligt eftersom borgmästaren kallar mordet vad det är, ett ”fruktansvärt våldsdåd”, medan både polis och åklagarmyndigheten låter meddela att de extrema knivskadorna berodde på att Kuschela begick självmord.

Enligt Karl Björkman på Nya Tider sopar myndigheterna mordet på Kuschela under mattan på grund av att han var nationalist. Björkman skriver också att det tyska nationaldemokratiska partiet NPD kräver att den statliga desinformationen måste stoppas. ”Den groteska logiken hos staten: utlänningar är aldrig förövare och tyska patrioter är aldrig offer”, skriver NPD. Det är flera oroade tyskar som i sådan bristande konsekvens och ”grotesk logik” ser komponenter i ett institutionaliserat folkmord på sin befolkning.

Källa:
Tysk nationalist hittad knivmördad — myndigheterna hävdar självmord


  • Publicerad:
    2018-09-25 09:00