JUDISKA KRIGSBROTT Israels premiärminister kallar USA:s planer på att sanktionera judiska krigsförbrytare för en ”moralisk lågpunkt”. Enligt nyhetskällor drar man nu från amerikanskt håll tillbaka dessa planer då Israel ”vidtar steg” för att åtgärda problemet.

I måndags rapporterade Nordfront om att den amerikanska ledningen har för avsikt att införa sanktioner mot den militära enheten Netzah Yehuda, även känd som ”Det eviga Judéen”. Den har främst varit aktiv på den ockuperade palestinska Västbanken och flera av deras medlemmar har deltagit i krigsförbrytelser. Skulle sanktionerna införas skulle krigsförbrytar-enheten inte längre ha tillgång till amerikanska vapen eller amerikansk utrustning.

Trots de initiala planerna har president Joe Bidens regering valt att inte implementera sanktionerna. Enligt ABC News har Vita huset meddelat att enheten i fråga kommer att fortsätta få militärt understöd på grund av ”de steg Israel säger sig ta för att få bukt med problemet”. Detta uttalande ska alltså finnas i ett brev som den judiske utrikesministern Anthony Blinken, skrivit till talman Mike Johnson.

Kommer inte orsaka förseningar

Man förnekar inte att judiska övertramp har skett i form av krigsbrott så som tortyr, våldtäkter och avrättningar. Men man menar att dessa inte kan relateras till det pågående folkmordet på Gazaremsan som startades efter Hamas framgångsrika motattack den 7 oktober förra året. Under amerikansk lag är man skyldig att avsluta militärt bistånd till stater som begår allvarliga människorättsbrott. Trots detta ska Blinken i sitt brev till talmannen ha skrivit följande:

Det [de judiska krigsbrotten reds. anm.] kommer inte att försena leveranser av amerikanskt bistånd och Israel kommer att få den fulla mängd som kongressen har avsatt för landet.

Den sionistiska ockupationsmaktens premiärminister, Benjamin Netanyahu, har också uttryckt att hon kommer att kämpa mot Bidens regering om de hade bestämt sig för att framskrida med planen som enligt den ursprungliga tanken . Han kallar sanktionerna för ett ”moraliskt lågvattenmärke” och tillägger att ”om någon tror att de kan införa sanktioner mot IDF, så kommer jag att kämpa mot detta med all min styrka”.