LÖGNPRESSEN. I ett manifest som tillskrivs den misstänkte Hanau-skytten Tobias Rathjen uttrycks paranoida vanföreställningar. Dessa rapporteras dock inte om i lögnpressen, som istället beskriver dådet som ”högerextrem terrorism”.

Den misstänkte Hanau-skytten Tobias Rathjen uttrycker i ett manifest som tillskrivits honom paranoida idéer som inte uppmärksammas av mainstreammedia.

Det var under onsdagskvällen som den 43-årige bankiren Tobias Rathjen greps misstänkt för att ha skjutit ihjäl tio personer på två vattenpipekaféer i tyska Hanau. Åtminstone merparten av offren ska ha varit rasfrämlingar och tidigare samma dag ska Rathjen ha publicerat ett manifest som gjort att både globalistmedia och tysk polis har beskrivit den misstänkte skytten som en ”högerextrem terrorism”.

Manifestet har dock publicerats i en Google-översättning till engelska på sajten Daily Stormer. I manifestet framgår det att dess författare troligtvis lider av paranoida vanföreställningar. På Daily Stormer skriver Andrew Anglin:

Jag publicerade hela det påstådda manifestet från den här killen, vilket media hävdar med största sannolikhet är äkta, och han var fullkomligt galen, talandes om hur hans tankar skriver intriger i filmer.

I manifestet, som enligt media har författats av den misstänkte gärningsmannen, kan man bland annat läsa:

Jag glömmer som hastigast att jag fram till denna dag aldrig har haft en privat sfär. Det finns ett antal händelser som har skrivit om världshistorien som kan spåras tillbaka till min egen vilja och jag kan därmed känna mig bra. Två förbrytarregimer har eliminerats, USA har justerat viktiga strategier enligt mina idéer och Hollywoodfilmer har baserats på min inspiration.

I manifestet menar han också att en hemlig underrättelseorganisation övervakar tusentals tyskar i deras hem ”utan någon specifik anledning” via kameror och mikrofoner. Han beskriver också att denna hemliga organisation, som är stationerad på en hemlig underjordisk bas, har övervakat honom under hela hans liv, bland annat för att ta reda på vilka Hollywoodfilmer hans tankar har influerat.

Att media nu beskriver dådet som politiskt motiverat av Rathjen menar Anglin är i ”lika sinnessjukt som hans manifest”. Enligt Anglin mörkar media de delar av manifestet som pekar mot att en allvarlig psykisk störning drev Rathjen att skjuta ihjäl de vattenpiprökande rasfrämlingarna:

Att diskutera detta i någon annan kontext än mental ohälsa är ohört oärligt. Jag antar att det är troligt, eftersom vi snackar om media och den tyska staten, men visst borde vem som helst kunna se igenom detta?

Enligt Anglin rapporterade vissa medier ursprungligen om att Rathjin i manifestet uttryckte idéer som att en hemlig regering läste hans tankar från en underjordisk bas, men att narrativet nu totalt skiftat fokus mot att utpeka skjutningarna som ett så kallat högerextremt terrordåd.

I svensk media har manifestet beskrivits som fyllt med ”rasistiska åsikter och konspirationsteorier”. När exempelvis Expressen rapporterar om manifestet skriver man endast om att Rathjen uttrycker att han har valt ut sina offer bland personer som ”inte skulle ha varit möjliga att deportera”.

I etablissemangsmedia över hela världen har man också använt dådet som en förevändning att återigen hävda att samhället haft en ”naiv inställning” till så kallad högerextrem terrorism.

Källor:
Complete Text of Alleged German Shisha Shooter’s Alleged Manifesto
Snake-Jew Media is Reporting German Schizoid Shooting as a Straight Right-Wing Shooting
Skjutningarna i tyska Hanau utreds som ett misstänkt terrorbrott
Kafépersonal och mamma – de sköts ihjäl i terrordådet


  • Publicerad:
    2020-02-22 14:00