Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Efter Hanau-dådet: Tyska sossar kräver övervakning av oppositionellt parti

Av Redaktionen, 2020-02-22
redaktionen@nordfront.se

TYSKLAND. Efter veckans attack mot muslimska vattenpipekaféer i tyska Hanau kräver tyska socialdemokrater att invandringskritiska AfD övervakas. Detta eftersom man menar att dådet var ”högerextremt”.

Det var under onsdagskvällen som den 43-årige bankiren Tobias Rathjen greps misstänkt för att ha skjutit ihjäl tio personer på två vattenpipekaféer i tyska Hanau. Åtminstone merparten av offren ska ha varit rasfrämlingar och tidigare samma dag ska Rathjen ha publicerat ett manifest som gjort att både globalistmedia och tysk polis har beskrivit den misstänkte skytten som en ”högerextrem terrorism”.

Men som Nordfront tidigare har rapporterat var det manifest som av media har tillskrivits Rathjen full med paranoida vanföreställningar, bland annat om att en hemlig regeringsorganisation övervakar honom från en underjordisk bas och att han genom sina tankar har påverkat världshistorien och handlingen i Hollywoodfilmer.

LÄS MER: Media beskriver Hanau-skytten som ”högerextrem” – mörkar trolig mental ohälsa

Detta har dock inte stoppat Tysklands socialdemokratiska parti (SPD) från att skylla dådet på det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD). De tyska socialdemokraterna kräver nu att staten övervakar AfD, trots att den Rathjen helt saknar kopplingar till partiet.

Kravet har förts fram av flera ledande socialdemokrater, bland annat partiets partisekreterare Lars Klingbeil. På Twitter skriver han bland annat att AfD:s ledare i Thüringen, Björn Höcke, är ”en fiende till Tysklands konstitution, en fiende av demokratin och en person som splittrar landet” och att han därmed borde ”fråntas sin status som politiker”.

Men det är inte bara socialdemokrater som försöker ge skulden för skjutningen i Hanau på oppositionspartiet AfD. Rasfrämlingen Cem Ozdemir, som är en framstående politiker i De gröna, har efter skjutningen beskrivit AfD som ”hatets politiska gren”.  Även kristdemokratiska företrädare har fördömt AfD efter dådet och uttryckt att partiets invandringskritiska retorik ”spär på hatet”.

AfD har avfärdat alla anklagelser om kopplingar till dådet och förgäves försökt att påpeka att den misstänkte gärningsmannen är uppenbart psykisk sjuk och lider av paranoida vanföreställningar. Enligt brittiska BBC en stor del av anledningen till att AfD attackeras av de övriga partierna att partiet ”vägrar acceptera att det var ett högerextremt dåd”.

Huruvida tysk säkerhetstjänst kommer att trakassera AfD ytterligare efter detta återstår att se. Det är dock sedan tidigare känd att man de facto övervakar delar av partiet, framförallt den mer radikala falang som leds av just Björn Höcke. Enligt ett avslöjande från ”tysk” media finns också en intern policy i partiet om att ”tona ner retoriken” för att undvika just trakasserier från myndigheter.

Källa:
Hanau shooting: Why Germany’s far-right AfD is blamed over racist violence


  • Publicerad:
    2020-02-22 23:00