FAKE NEWS. ”Porrfilm för barn” i Västerbotten var fake news, påhittad av SVT. Nu fälls SVT av Granskningsnämnden.

Det var i en ”nyhetssändning” den 26 Oktober 2017 som SVT:s journalister i SVT Nyheter Västerbotten berättade om hur en busschaufför ska ha visat en porrfilm för barnen på bussen.

— En busschaufför i [orten] har visat porrfilm på en buss full med barn. Nu har [ortens]-skola polisanmält händelsen och enligt bussföretaget har chauffören tagits ur tjänst tills händelsen har utretts, påstod SVT.

SVT:s journalister sökte därefter upp både busschaufförens chef och skolbarnens rektor och fick dessa att delta i drevet mot den oskyldiga busschauffören.

I sin granskning av SVT konstaterar nu Granskningsnämnden att SVT hittat på historien, som bygger på att ett av skolbarnen visade en romantisk komedi för sina kamrater. Särskilt fördömer Granskningsnämnden SVT för att ha pekat ut busschauffören på ett sätt som identifierat honom, samtidigt som man klandrat honom för en påhittat händelse som han inte haft någonting med att göra.

Filmen som visades på bussen heter 40 Days and 40 Nights och handlar om en ung heterosexuell man med trassliga relationer som väljer att avstå sex i syfte att få ordning på sitt liv. Vilket också visar sig vara en lyckad metod.

Samtidigt uteblev drevet från SVT när det nyligen avslöjades att en av bolagets journalister regelbundet spelar in homosexuella porrfilmer, där journalisten bland annat har sex med andra män och onanerar och ejakulerar på offentliga platser. Av en händelse var det just på SVT Västerbotten som journalisten arbetade.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-04-07 22:20